Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9652

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «ΟΙΚΟΣ ΝΑΥΤΟΥ»
Παριστάνουν τους ανήξερους και υπόσχονται «άμεση επίλυση»

Ως «πρόβλημα σοβαρό και κοινωνικά ευαίσθητο» χαρακτηρίζει τώρα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το θέμα που έφερε χτες με πρωτοσέλιδό του στη δημοσιότητα ο «Ριζοσπάστης», επιχειρώντας να ρίξει τις ευθύνες αποκλειστικά και μόνο στους προηγούμενους κυβερνώντες, ισχυρίζεται δε ότι «η επίλυσή του θα είναι άμεση».


ΣΕΛ.  12

Παλλαϊκό κίνημα για ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και όχι ιδιωτική επιχείρηση

Ολόπλευρα στηρίζει το ΚΚΕ τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Σήμερα έχει υπερωριμάσει η ανάγκη να διαμορφωθεί ένα παλλαϊκό κίνημα για μία ουσιαστικά και πραγματικά Δημόσια Υγεία, χωρίς τη συνύπαρξή της με κάθε μορφή ιδιωτικής δραστηριότητας, σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Στη συνάντηση εκφράστηκε η ολόπλευρη στήριξη του ΚΚΕ στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίες συνεχίζονται με νέα 48ωρη απεργία στις 13 και 14 Δεκέμβρη. Τις ίδιες μέρες απεργούν και οι γιατροί στα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά, οι οποίοι συνεχίζουν με στάση εργασίας στις 14 Δεκέμβρη. Ο αγωνιστικός αναβρασμός στο χώρο της Υγείας συμπληρώνεται με την απεργία των Γιατρών του ΙΚΑ στις 13 Δεκέμβρη και των Συμβασιούχων Γιατρών του ΙΚΑ Αττικής στις 12 και 13 Δεκέμβρη.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργίες, να δώσουν με αποφασιστικότητα τη μάχη για την οργάνωσή τους, παραμερίζοντας κάθε εμπόδιο και απεργοσπαστικό μηχανισμό.


ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Σταθερή η απαίτηση για δημόσια και δωρεάν Παιδεία

Χιλιάδες φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας την απαίτησή τους για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, καταγγέλλοντας τον προωθούμενο από την κυβέρνηση κρατικό προϋπολογισμό πείνας και εξαθλίωσης, όπως και τη δικομματική συμπαιγνία για το άρθρο 16 του Συντάγματος. Ακόμη, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 13 του Δεκέμβρη, οπότε μαζί με τους εργαζόμενους θα επαναλάβουν την εναντίωσή τους στην αντιλαϊκή, αντεργατική και αντιεκπαιδευτική πολιτική.


ΣΕΛ.  13


ΨΗΦΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Κερκόπορτα για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος

Η όλη μεθόδευση και κύρια η επιστολική ψήφος ανοίγει το δρόμο για τη νοθεία της λαϊκής ετυμηγορίας, ενώ παραμένουν αρκετές ασάφειες και κενά για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας.


ΣΕΛ.  7
ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ
Πριμοδοτεί την υποκατάσταση σε βάρος της θεραπείας

«Πριμοδοτεί την υποκατάσταση σε βάρος της θεραπείας, υποβαθμίζει την πρόληψη και υποθηκεύει τις ελπίδες χιλιάδων απεξαρτημένων νέων», σημειώνει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Φορέων κατά των ναρκωτικών.


ΣΕΛ.  14
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΛΙΒΑΝΟΥ
Χρήσιμες συναντήσεις

Συναντήσεις με την Ομάδα Φιλίας του Ελληνικού με το Λιβανικό Κοινοβούλιο, εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είχε χτες η αντιπροσωπεία του Λιβάνου, που βρίσκεται στην Ελλάδα προσκαλεσμένη του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ