Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 9 Οχτώβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10791

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥΣ
Σας κόβουμε το πόδι, κοστίζει λιγότερο από τα θεραπευτικά παπούτσια

Το να χάσουν το πόδι τους συμφέρει περισσότερο απ' ό,τι η λήψη μέτρων πρόληψης! Αυτό ξεκαθαρίζει ορθά - κοφτά η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη. Σε λίγο θα μας πουν: Μας κοστίζει λιγότερο να πεθάνετε παρά να σας θεραπεύουμε.


ΣΕΛ.  17

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΗΣ στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση λέει χοντρά ψέματα ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έγιναν με κοινωνικά κριτήρια

  • Τεράστιες οι ευθύνες της ΓΣΕΕ και της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, που έθεταν στόχο το 51% των μετοχών στο Δημόσιο, αντί για σύγκρουση με τις στρατηγικές επιλογές του Μάαστριχτ και της «απελευθέρωσης».
  • Οι άνθρωποι του μόχθου με μαζικούς λαϊκούς αγώνες να διεκδικήσουν μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ στη ρότα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής. Και στις εκλογές μαύρισμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να ενισχύσουν το ΚΚΕ.
  • Μόνο στο δρόμο της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κρατική κοινωνική ιδιοκτησία, θα μετατραπούν σε λαϊκή περιουσία, η ενέργεια θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Στην πλατεία Βικτωρίας μίλησαν χτες το απόγευμα για τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9

Προσφορά

Ο Δημήτριος Θεοδώρου προσφέρει στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ και καλεί κάθε έντιμο αγωνιστή να συνδράμει οικονομικά το Κόμμα.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Νέο» Λύκειο με πολλαπλούς ταξικούς φραγμούς

ΣΕΛ.  21
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - «QATAR PETROLEUM INTERNATIONAL»
Στήνουν «ωρολογιακή βόμβα» στον Αστακό!

ΣΕΛ.  13
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Διακρίνεται το μοίρασμα του Αιγαίου

ΣΕΛ.  14
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΔ
Αντιλαϊκή σύμπλευση πίσω από τις κοκορομαχίες

ΣΕΛ.  15
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αποπροσανατολιστική φιέστα για το «ψηφιακό σχολείο»

ΣΕΛ.  20
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πλασιέ των ασφαλιστικών εταιρειών

Πεδίο δράσης λαμπρό για τις ιδιωτικές εταιρείες στην ασφάλιση των εργαζομένων, υπέδειξε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Λούκα Κατσέλη, μετά και την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου 3863/2010, ανοίγοντας διάπλατα τις πύλες της Δημόσιας Ασφάλισης στην κερδοφορία του ασφαλιστικού κεφαλαίου. Μιλώντας χτες σε συνέδριο της εφημερίδας «Financial Times» για το μέλλον της Ασφάλισης στην Ελλάδα, η υπουργός χαρακτήρισε τις ασφαλιστικές εταιρείες «εταίρο και πυλώνα» και τους κάλεσε σε συνεργασία και σύμπραξη με το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. Ξεσηκωθείτε. Τσακίστε πολιτικά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, οργανωθείτε, συσπειρωθείτε στο μετωπικό σχήμα ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ, συμπορευτείτε με το ΚΚΕ. Και στις εκλογές δαγκωτό στη «Λαϊκή Συσπείρωση».


ΣΕΛ.  16

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ