Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11640

Απορρίψτε τα προσχήματα των ιμπεριαλιστών για τον πόλεμο στη Συρία
  • Ετοιμες οι ΗΠΑ για την επέμβαση στη Συρία παρά τον ελιγμό. Ετοιμασίες και από την ελληνική κυβέρνηση.
  • Συναντήσεις χτες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους πρέσβεις Ιράν και Κούβας.
  • Αύριο η συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρωθυπουργό.
  • Στρατευμένοι υπογράφουν κείμενα καταδίκης του νέου πολέμου και της συμμετοχής της Ελλάδας.
  • Τα κινήματα Ειρήνης Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στην επέμβαση.
  • Συνεχίζονται οι αντιδράσεις συνδικάτων και άλλων φορέων.

ΣΕΛ.  2  -  4

ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο
  • ΚΝΕ: Αυτό που συμφέρει την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες είναι ένα σχολείο που θα βγάζει μαζικά νέους μισομορφωμένους, έτοιμους να στηρίξουν κάθε τους επιλογή, που θα τους προετοιμάζει να έχουν μειωμένες απαιτήσεις στον εργασιακό μεσαίωνα που θα ακολουθήσει, που θα τους σπρώχνει χωρίς γνώση στην κατάρτιση.
  • Ολοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου

Ξεκίνησε χτες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιεκπαιδευτική αναδιάρθρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Με το νομοσχέδιο, από τη μία, το Λύκειο μετατρέπεται πλήρως σε εξεταστικό κέντρο για την εισαγωγή σε κάποιο πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Από την άλλη, θέλουν να οδηγήσουν στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, να ξεσκαρτάρουν από πιο νωρίς τους μαθητές με βάση το πόσο βαστάει η τσέπη τους, να τους δίνουν ψευτοκατάρτιση, λεία στις επιχειρήσεις μέσω της μαθητείας. Κανένας μαθητής, γονιός, εκπαιδευτικός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με αυτή την κατάσταση. Τώρα πρέπει να οργανωθεί η πάλη ώστε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά.


ΣΕΛ.  13

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Πρόγραμμα - κοροϊδία για τους ανασφάλιστους

Ενα πρόγραμμα - κοροϊδία για τους ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους «τρέχει» από χτες το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για το λεγόμενο «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Healthvoucher)» που θα ...παρέχει για 4 μήνες 3 δωρεάν επισκέψεις σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ, εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου ή σε Κέντρο Υγείας, όπως και εξετάσεις σε διαγνωστικά κέντρα.


ΣΕΛ.  10

Παραπλανούν

«Οι θυσίες του λαού πιάνουν τόπο» προπαγανδίζει η κυβέρνηση, προβάλλοντας την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και λέγοντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να σταθεροποιηθεί. Προπαγανδίζει επίτευξη ανάσχεσης της ανεργίας και επενδύσεις. Η ανάκαμψη, η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος και οι επενδύσεις που επικαλείται ο πρωθυπουργός, δε θα φέρουν καλύτερες μέρες για το λαό, όπως ισχυρίζεται, αλλά για το κεφάλαιο. Το πρωτογενές πλεόνασμα και η σταθεροποίησή του, ο δρόμος της καπιταλιστικής ανάκαμψης προϋποθέτει το μάτωμα του λαού, με τη συνέχιση των αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων, την επίθεση σε μισθούς και συντάξεις, τις απολύσεις, τη φοροληστεία, αλλά και με νέες περιπέτειες από την εμπλοκή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις. Παραπλανούν ότι μεγάλο μέρος του πλεονάσματος θα δοθεί σε κοινωνικές παροχές. Αυτές συνεχίζουν να περικόπτονται, στην Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία. Το πλεόνασμα χρειάζεται για αποπληρωμή δανείων και χρήμα στο κεφάλαιο για επενδύσεις. Η ανάσχεση της ανεργίας επίσης είναι παραπλανητική, εκτός και αν εννοούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας με ανώτατο μισθό τα 490 ευρώ. Οι επενδύσεις συνδέονται με τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ φέρνουν ελάχιστες θέσεις εργασίας με τσακισμένα δικαιώματα, ενισχύοντας τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ο λαός να γυρίσει την πλάτη σε όλους όσοι του τάζουν σωτηρία μέσα από τον αντιλαϊκό δρόμο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του καπιταλιστικού συστήματος. Συμπόρευση με το ΚΚΕ και ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας για να μη μείνει κανένας μόνος απέναντι στην αντιλαϊκή καταιγίδα, αλλά και για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές αλλαγές με το λαό στη εξουσία.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΜΕ
Αύριο η πλατιά εργατική σύσκεψη

ΣΕΛ.  11
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σκορπάει αυταπάτες κλιμακώνει την επίθεση

ΣΕΛ.  5
ΠΑΣΕΒΕ
Αύριο η σύσκεψη για τις 16 Σεπτέμβρη

ΣΕΛ.  14
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Νέος κύκλος για αυθαίρετα - χαράτσια

ΣΕΛ.  14
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
«Μελετά» την κατάργηση των δομών του ΕΟΠΥΥ

ΣΕΛ.  10
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να γίνει το «La Mirage» δωρεάν φοιτητική εστία

ΣΕΛ.  24
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΥ
Κάλεσμα για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Κάλεσμα στους αγρότες να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει ενόψει της ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, στην πλατεία Αριστοτέλους, απευθύνει η πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ.


ΣΕΛ.  11


Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org