Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 - αριθ. φύλλου: 11347

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κάλπικες υποσχέσεις και αυταρχισμός για να γονατίσει ο λαός

ΣΕΛ.  6  -  7
ΑΝΑΠΗΡΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ ΑμΕΑ
«Υποδοχή» από δυνάμεις καταστολής στο υπουργείο Οικονομικών

ΣΕΛ.  11

Ολες οι δυνάμεις στη δράση για τη γενική απεργία

Μπροστά στον ορυμαγδό των νέων αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων, που προωθεί ομόθυμα και γοργά η συγκυβέρνηση, να κάνουμε το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία υπόθεση όλων των εργαζομένων

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για γενική απεργία ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να συζητηθεί σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε σωματείο, ανεξάρτητα από το αν οι ταξικές δυνάμεις πλειοψηφούν ή όχι. Η απεργία να οργανωθεί με στόχο να δοθεί ηχηρή απάντηση στην ολέθρια επίθεση που δέχεται ο λαός, να δώσει το έναυσμα για τη μαζική και σταθερή οργάνωση των εργαζομένων ενάντια στην καταιγίδα που σαρώνει κάθε λαϊκό δικαίωμα για να αντιμετωπιστεί η κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. Η επιτυχία της απεργίας θα κριθεί σημαντικά από τη διαρκή αποκάλυψη του ρόλου των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων που στηρίζουν τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Από την ενίσχυση της συζήτησης για τους δύο δρόμους ανάπτυξης, την ανάδειξη της ανάγκης να γίνουν ριζικές αλλαγές σε επίπεδο οικονομίας.


ΣΕΛ.  3

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Διαδήλωσαν για το δικαίωμα στην εργασία

Δυναμική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν, χτες, οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», απαιτώντας να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι περίπου 4.000 εργαζόμενοι του προγράμματος βρίσκονται κυριολεκτικά «στον αέρα».


ΣΕΛ.  11

ΚΚΕ
Χρεοκοπημένος ο λαός

Ο πρωθυπουργός απαιτεί από το λαό να σκύψει το κεφάλι στα νέα άγρια μέτρα, ώστε να χρεοκοπήσει μέσα στο ευρώ και όχι με δραχμή. Για ποιο λόγο να επιλέξει ο λαός ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για να ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία του κεφαλαίου, όταν αυτός, είτε έτσι, είτε αλλιώς, καταδικάζεται στην απόλυτη χρεοκοπία; Στα διλήμματα και στους εκβιασμούς των κομμάτων της ΕΕ, ο λαός μπορεί να απαντήσει μόνο: Αρκετά πληρώσαμε για την καπιταλιστική ανάπτυξη και την προσαρμογή στην ΕΕ, για την κρίση. Το δικό μας συμφέρον επιβάλλει αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγουμε στα χέρια μας.



ΔΗΠΑΚ
Κόντρα σε μέτρα και νόμο - πλαίσιο

ΣΕΛ.  14
ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ
Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

ΣΕΛ.  16
ΟΓΕ
Κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού

ΣΕΛ.  17
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Οργάνωση της μάχης για τη Σύμβαση

ΣΕΛ.  2
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Σχέδιο νέων περικοπών

ΣΕΛ.  10
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποίηση την Τρίτη για τις Εστίες

ΣΕΛ.  13
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Σήμερα στις Εφορίες της Κεντρ. Μακεδονίας

ΣΕΛ.  3
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Οχι» στην κατάργηση του εποχικού επιδόματος

ΣΕΛ.  6
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Φορτώνουν τους φόνους στους απεργούς

Η διαστροφή του αστικού δικαστικού συστήματος, να παρουσιάζει το θύμα σαν θύτη ακόμη και όταν υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις για το αντίθετο, έκανε χτες τον εισαγγελέα του δικαστηρίου της πόλης Γκα Ράνκουα να ενισχύσει το κατηγορητήριο κατά των 270 συλληφθέντων απεργών εργατών του ορυχείου Μαρικάνα, απαγγέλλοντάς τους κατηγορίες για το φόνο... των συναδέλφων τους που σκοτώθηκαν από τα πυρά των αστυνομικών!


ΣΕΛ.  20

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ