Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 30 Ιούνη 2012 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11295

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στις 13 Ιούλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση για Ελληνες και ξένους εργάτες

ΣΕΛ.  17
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ
Τη Δευτέρα η σύσκεψη για την οργάνωση δράσης για την Υγεία και ενάντια στη φοροληστεία

ΣΕΛ.  3

ΝΕΑ ΔΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για τους όρους δανεισμού κρατών και τραπεζών και το «Σύμφωνο ανάπτυξης» οδηγούν σε νέα επιβάρυνση τα λαϊκά στρώματα. Προϋπόθεση και για τα δύο είναι η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η καθήλωση των πραγματικών μισθών σε σχέση με την αύξηση της παραγωγικότητας, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η «απελευθέρωση» στρατηγικών τομέων της οικονομίας. Αποκαλύφθηκε η προεκλογική απάτη περί φιλολαϊκής επαναδιαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων από τη συγκυβέρνηση, αλλά και η ψευδεπίγραφη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, που θεωρεί φιλολαϊκή τη διαπραγμάτευση Μόντι - Ολάντ, για την κατανομή των κερδών - ζημιών μεταξύ των μονοπωλίων των διαφορετικών κρατών - μελών. Ο εχθρός των λαών είναι η ίδια η ιμπεριαλιστική διακρατική συμμαχία της ΕΕ και η άρχουσα τάξη σε κάθε κράτος - μέλος.


ΣΕΛ.  6  -  9

ΠΕΡΑΜΑ
Αμέτρητα εργατόσπιτα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα

Δυναμική παρέμβαση διοργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Περάματος στο κατάστημα της ΔΕΗ στα Καμίνια, ενάντια στη «φάμπρικα» διακοπών ρεύματος που βιώνει από την επομένη κιόλας των εκλογών η εργατούπολη από εργολαβικά συνεργεία.


ΣΕΛ.  3

Μνημόνιο διαρκείας

Ο προσωρινός συμβιβασμός της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δεν αναιρεί τις αιτίες που οξύνουν τη διαπάλη μεταξύ της Γερμανίας και του γαλλοϊταλικού πόλου, με τη στήριξη του δεύτερου απ' την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι αποφάσεις της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών και του Συμφώνου Ανάπτυξης δε συνιστούν «ήττα της γερμανικής κυβέρνησης», αλλά επιχειρούν να θωρακίσουν το ευρώ ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα και γενικότερα την Ευρωζώνη που κλυδωνίζεται απ' τις συνέπειες της κρίσης. Η θωράκιση του ευρώ οδηγεί σε βήματα ενοποίησης της δημοσιονομικής πολιτικής και ενιαίας εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα των κρατών - μελών. Αρα, θα υπάρχουν σταθερά χώρες που δε θα συμμορφώνονται στους κανόνες λόγω της ανισόμετρης ανάπτυξης. Οι προσωρινές κοινοτικές συμφωνίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση και την ανισόμετρη ανάπτυξη στο εσωτερικό της ΕΕ, που αυξάνει τη διαφορά οικονομικής και πολιτικής ισχύος της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας συγκριτικά με τη Γερμανία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της συμφωνίας, όπως και για τη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων των κρατών - μελών από το Σύμφωνο Ανάπτυξης και το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο είναι η απαρέγκλιτη εφαρμογή των αντιλαϊκών δεσμεύσεων των κρατών - μελών. Πρόκειται για μνημόνιο διαρκείας που εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη - μέλη της ΕΕ με στόχο τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας των ομίλων με διασφάλιση φθηνότερης εργατικής δύναμης και την έξοδο απ' την κρίση σε βάρος των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων. Η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθείται σ' όλα τα κράτη - μέλη δεν είναι αποτέλεσμα της εμμονής της γερμανικής κυβέρνησης και του νεοφιλελεύθερου δογματισμού, αλλά των στρατηγικών αναγκών των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, της ΕΕ, σε βάρος των λαών.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσει η εκποίηση του ΟΕΚ

ΣΕΛ.  10
ΣΥΡΙΑ
Σήμερα η Σύνοδος στη Γενεύη

ΣΕΛ.  13
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Αναμονή και το χέρι στην τσέπη οι γονείς

ΣΕΛ.  11
ΚΕΡΚΥΡΑ
7ο Αντιναρκωτικό φεστιβάλ ΕΣΥΝ

ΣΕΛ.  15
ΠΑΜΕ
Πάλη για τους παιδικούς σταθμούς

Την εμπορευματοποίηση των αναγκών των παιδιών και της λαϊκής οικογένειας καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που εντοπίζονται στους παιδικούς σταθμούς, το κλείσιμο πολλών από αυτούς, την επιβολή τροφείων, τις άθλιες συνθήκες στις οποίες καλούνται να προσφέρουν οι εργαζόμενοι παιδαγωγικό έργο και άλλα.


ΣΕΛ.  24

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ