Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10542

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Εργατική απάντηση η απεργία στις 17 Δεκέμβρη

Η απεργία στις 17 Δεκέμβρη είναι η απάντηση που δίνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των εργαζομένων από το κεφάλαιο, την κυβέρνηση και την ΕΕ.


ΣΕΛ.  15
ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ-ΕΚΟΦΙΝ
ΚΚΕ: Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι, για κανέναν λόγο δεν πρέπει να δεχτούν τις νέες μεγαλύτερες και οδυνηρές θυσίες, προκειμένου να διατηρηθεί η υψηλή κερδοφορία της πλουτοκρατίας.


ΣΕΛ.  19

Μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας από το κράτος και τους εργοδότες
  • Η «νέα γρίπη» αποτελεί πρόβλημα που αφορά ιδιαίτερα την εργατική τάξη και τη λαϊκή οικογένεια, διότι συνδέεται με τις συνθήκες δουλειάς, το επίπεδο ζωής και την κατάσταση του συστήματος Υγείας, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης. Η ασκούμενη πολιτική από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν έχει στόχο την ουσιαστική προστασία και την πρόληψη, αλλά τη διαχείριση της κατάστασης.
  • Είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν συνδυασμένα μέτρα πρόληψης της γρίπης, οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ). Το ΚΚΕ έγκαιρα ανέδειξε την ανάγκη να ληφθούν άμεσα όλα τα μέτρα, ώστε να καλυφθούν, έστω και τώρα, κενά και ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, για να μπορεί να προστατεύσει ολοκληρωμένα, με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα την υγεία όλου του πληθυσμού που κατοικεί ή βρίσκεται στη χώρα, χωρίς εξαίρεση.
  • Καλούμε τα ταξικά συνδικάτα, τις οργανώσεις των συνταξιούχων, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, των γυναικών, των φοιτητών, τα 15μελή των μαθητών, τις οργανώσεις αναπήρων, τους αγροτικούς συλλόγους και τους φορείς των ΕΒΕ να διεκδικήσουν άμεσα μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας από το κράτος και τους εργοδότες, αλλά και με μακροπρόθεσμο χαρακτήρα, ώστε μετά το τέλος της πανδημίας να έχουν μπει σε τροχιά επίλυσης μια σειρά χρονίζοντα προβλήματα του συστήματος Υγείας.
  • Υπάρχει επιστημονική πείρα, οι κατάλληλες τεχνολογικές δυνατότητες και ο πλούτος που έχει παραχθεί από τους εργαζόμενους για τη μείωση των συνεπειών από τη «νέα γρίπη», την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου. Αρκεί να μπουν όλα αυτά στην υπηρεσία του λαού.

ΣΕΛ.  3

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αισιόδοξο το πρώτο κλείσιμο της οικονομικής εξόρμησης

Κάθε γραφείο και συνωστισμός γύρω από το σύντροφο που συγκεντρώνει τα χρήματα, που έδωσαν από το πενιχρό υστέρημά τους εργάτες και νεολαίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της οικονομικής εξόρμησης του ΚΚΕ και τα χρήματα από τα κόκκινα μεροκάματα των συντρόφων. Σε πανηγυρικό κλίμα έγινε χτες το επίσημο πρώτο κλείσιμο της οικονομικής εξόρμησης Δεκέμβρη - Γενάρη, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  9

Φθορά συνειδήσεων

Τα αστικά ΜΜΕ συνεχίζουν να προβάλλουν την «ευρύτατη λαϊκή βάση» των αστικών κομμάτων με αφορμή την ψηφοφορία για εκλογή αρχηγών τους. Προάγουν αυτήν τη διαδικασία ως «δημοκρατία». Γιατί αυτή η διαδικασία ενσταλάζει στις συνειδήσεις την αυταπάτη της συμμετοχής στην πολιτική, αλλά στην αστική πολιτική, στην πολιτική του κεφαλαίου. Και επιδιώκει να τσακίσει στις λαϊκές συνειδήσεις την αναγκαιότητα και το σκοπό της ταξικής πάλης, στοχεύοντας να φράξει το δρόμο της φιλολαϊκής προοπτικής, με το να βάλει τους ίδιους τους εργαζόμενους να στηρίζουν τη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής, ως μοναδική γι' αυτούς διέξοδο. Και έτσι να κατασκευάζει συνενόχους, αφού δημιουργείται στρεβλή συνείδηση των ταξικών συμφερόντων. Ακόμη, μέσω αυτής της διαδικασίας, επιδιώκουν να κατευθύνουν το λαό ενάντια στο οργανωμένο δικό του κίνημα. Ετσι, αντί τα λαϊκά στρώματα να διεκδικούν πολιτική λύσης των προβλημάτων τους, θα αναμένουν να τα αντιμετωπίσουν οι αρχηγοί των αστικών κομμάτων που ψήφισαν, κάνοντας εκπτώσεις από τις ανάγκες τους, στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Τούτη δω η ιστορία πάει να τσακίσει την πραγματική συμμετοχή των λαϊκών δυνάμεων στο δικό τους ταξικό οργανωμένο κίνημα για τα δικά τους συμφέροντα, να τσακίσει την πολιτική πάλη για την ανατροπή της αστικής εξουσίας. Γι' αυτό και είναι επικίνδυνη.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Να δυναμώσει η συντονισμένη πάλη

ΣΕΛ.  17
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ξεκίνησε η διάσκεψη για το συντονισμό στον Τουρισμό

ΣΕΛ.  16
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νέα επίθεση σε βάρος συνδικαλίστριας καθαρίστριας

ΣΕΛ.  17
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Με ατζέντα ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα

ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ