Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11443

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
Μπουρλότο σε ό,τι δικαίωμα απέμεινε σε ναυτεργάτες και νησιώτες

ΣΕΛ.  7
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΟ 2013
Στις μυλόπετρες της αντεργατικής επέλασης

ΣΕΛ.  2

Να γίνει το 2013 χρονιά λαϊκής χειραφέτησης

Το ΚΚΕ προχωρά αποφασιστικά, ώστε να γίνει πιο ικανό και ισχυρό για την εργατική τάξη και το λαό με το 19ο Συνέδριό του, για να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντα και τις επιταγές των καιρών, για το δίκιο της εργατικής τάξης, το σοσιαλισμό, που είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ άλλοτε

  • Το ΚΚΕ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για να γίνει το 2013 η χρονιά λαϊκής χειραφέτησης, αναζωογόνησης και ανασύνταξης του εργατικού - λαϊκού κινήματος ώστε να μπορέσει ο ίδιος ο λαός να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, να προστατευθούν οι άνεργοι και οι φτωχές λαϊκές οικογένειες.
  • Οσο πιο γρήγορα οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι γυναίκες πουν «όχι» στις θυσίες για την καπιταλιστική ανταγωνιστικότητα και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ, τόσο πιο ικανός θα γίνει ο λαός και στον καθημερινό του αγώνα αλλά και για να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις προς όφελός του για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση.
  • Το ΚΚΕ γνωρίζει και εμπιστεύεται τις αρετές και τις ικανότητες που έχει η σύγχρονη εργατική τάξη, με την ταξική της οργάνωση και γραμμή να ισχυροποιήσει τώρα τη λαϊκή πάλη. Να συμβάλει στην οικοδόμηση της ισχυρής λαϊκής συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες για ελπιδοφόρα λαϊκή αντεπίθεση.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Αποκλεισμός ανθρώπων του μόχθου από παροχές υπηρεσιών και φάρμακα

Οι δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία του λαού καταγράφονται με ανάγλυφα, πλέον, στοιχεία καθώς επιδεινώνεται πια το επίπεδό του και σχεδόν 2 στους 10 αρρώστους δεν μπορούν να έχουν υπηρεσίες Υγείας λόγω οικονομικών προβλημάτων.


ΣΕΛ.  16  -  17

Προσφορές

Ο Κ.Κ., στη μνήμη του Μακρονησιώτη πατέρα του Η.Κ. και του συντρόφου και αδερφού του Δ. προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω της Κ.Ο. Μεσσηνίας 2.000 ευρώ.

Ο Κώστας Λέκκας από τη Νέα Υόρκη προσφέρει στο ΚΚΕ, τρίτη δόση, 1.000 δολάρια.



ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ
Περικοπές και νέοι φόροι

ΣΕΛ.  11
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
Λαϊκή συμμαχία υπεράσπισής της

Σήμερα η απεργία


ΣΕΛ.  15
«FINTEXPORT»
Ο καπιταλισμός καταστρέφει

ΣΕΛ.  8
ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ
Σοκάρουν οι ελλείψεις

ΣΕΛ.  15
Για τα περί μεταβατικού πολιτικού προγράμματος

ΣΕΛ.  12   -   13
ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΕ ΑΝΑΤ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Ενεργή ελληνική εμπλοκή

ΣΕΛ.  20
ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
Οψεις του ίδιου νομίσματος

ΣΕΛ.  14
Σήμερα η δεύτερη μέρα του Πρωτοχρονιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ για παιδιά

Πολλές ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές προτάσεις για τα μικρά παιδιά στο Πρωτοχρονιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ που ξεκίνησε χθες στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό και συνεχίζεται σήμερα σε ένα φιλόξενο χώρο στον οποίο τα παιδιά είναι πρωταγωνιστές.Σήμερα επίσης γιορτή για τα παιδιά και στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  11

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ