Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Ιούλη 2002 - αριθ. φύλλου: 8330

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ
Πρωθυπουργική επιχείρηση εξαπάτησης των βαμβακοπαραγωγών

Για προσπάθεια εξαπάτησης των βαμβακοπαραγωγών κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση το ΚΚΕ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, και καλεί τους αγρότες, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, να κάνουν ένα βήμα χειραφέτησης από τις πολιτικές που τους ξεκληρίζουν, υπερψηφίζοντας τους συνδυασμούς, που στηρίζει το ΚΚΕ. Αποστομωτική απάντηση του Β. Μπούτα στους ψευδολόγους της κυβέρνησης


ΣΕΛ.  18   -   19

ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ «ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ»
Μεγαλώνει η ΛΙΣΤΑ ΘΑΝΑΤΟΥ της εργοδοτικής ασυδοσίας

Αλλοι τρεις εργάτες έχασαν τη ζωή τους στο βωμό της εργοδοτικής ασυδοσίας, τις τέσσερις τελευταίες μέρες, διαψεύδοντας με τον πιο δραματικό τρόπο την κυβέρνηση, που προχτές στη Βουλή διά του υφυπουργού Εργασίας Λ. Τζιόλα μιλούσε για αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Τ. Τσιόγκα, για τα δυστυχήματα στο Ολυμπιακό χωριό.

Η ασυδοσία των εργοδοτών έχει προσλάβει αχαλίνωτες διαστάσεις σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα σε βάρος των αλλοδαπών εργατών: Ετσι λοιπόν Ρουμάνος εργάτης ανακάλυψε ότι ο εργοδότης του δεν τον ασφάλιζε μετά τον τραυματισμό του. Μάλιστα το νοσοκομείο τού ζητά τώρα και 4.100 ευρώ για τη νοσηλεία του (!) επειδή δεν έχει... ασφάλιση!!

Μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις η εργοδοτική ασυδοσία εκφράζεται ως χυδαία αλητεία. Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, ιδιοκτήτης εστιατορίου κατήγγειλε ψευδώς Πακιστανό σερβιτόρο για κλοπή. Ο σερβιτόρος - που με άλλους συναδέλφους του αρνήθηκε παράνομη παρακράτηση χρημάτων απ' τον εργοδότη - έμεινε πέντε μέρες στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος, πέρασε από αυτόφωρο και αθωώθηκε, αλλά υπέστη το διασυρμό των τοπικών μέσων ενημέρωσης.


ΣΕΛ.  10   -   11

Associated Press

ΚΟΥΒΑ
Ο σοσιαλισμός είναι το παρόν και το μέλλον

Μια πραγματική λαοθάλασσα Κουβανών πλημμύρισε χθες την κεντρική πλατεία της πόλης Σιέγκο ντι Αβιλα, για να τιμήσει την 49η επέτειο της επίθεσης στο στρατόπεδο της Μονκάδα - αφετηρία της νικηφόρας πορείας της κουβανέζικης επανάστασης - να διαδηλώσει την πίστη του στο σοσιαλιστικό μέλλον της Κούβας και να παρακολουθήσει την ομιλία του Κουβανού ηγέτη, Φιντέλ Κάστρο


1923 Υπογράφεται η Συνθήκη της Λωζάνης μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Η Τουρκία παραιτήθηκε από κάθε δικαίωμά της στην Κύπρο.

1929 Δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος για το «Ιδιώνυμο».

1966 Οι «έξι» της ΕΟΚ καταλήγουν σε συμφωνία για την οργάνωση της αγοράς και των τιμών των αγροτικών προϊόντων της Κοινότητας.

1967 Επεισοδιακή επίσκεψη του Ντε Γκολ στο Κεμπέκ, όπου ο Γάλλος Πρόεδρος τάσσεται ανοιχτά υπέρ της ανεξαρτησίας της γαλλόφωνης αυτής περιοχής.

1968 Η Βρετανία αποφασίζει την εγκατάσταση δύο σμηνών βομβαρδιστικών «Βουλκάν», με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων, στην Κύπρο.

1985 Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ρίγκαν και ο Κινέζος Πρόεδρος Λι Ξινγιάν υπογράφουν τη συμφωνία πυρηνικής συνεργασίας.



Ετοιμος να ξαναπλημμυρίσει ο Κηφισός!

Σε μήκος ενός ολόκληρου χιλιομέτρου τουλάχιστον, η κοίτη του Κηφισού ήταν, έως και χτες το απόγευμα, γεμάτη από μπάζα και φερτά υλικά, ικανά να ξαναδημιουργήσουν και πάλι συνθήκες καταστροφικής πλημμύρας. Ενα αποκαλυπτικό οδοιπορικό


ΣΕΛ.  23
ΥΠΟΘΕΣΗ «17Ν»
Συνεχίζονται οι «προσαγωγές»

Εγινε και χτες η «προσαγωγή» της μέρας, φερομένου ως μέλος της «17Ν», ενώ νέα πλημμυρίδα διαρροών «φωτογραφίζει» και άλλους υπόπτους.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κοινός ο αγώνας

Κοινή συνέντευξη Τύπου των υποψηφίων νομαρχών της Λάρισας, Μπ. Μπακούλα, Καρδίτσας Β. Μπούτα, Τρικάλων Γ. Παπασίμου και Μαγνησίας Απ. Νάνου, χτες, στη Λάρισα


ΣΕΛ.  3
ΣΩΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ζει στους αγώνες του λαού

ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ