Σελ. /14
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 16 Απρίλη 1999

ΕΛΛΗΝΟΣΚΟΠΙΑΝΑ ΣΥΝΟΡΑ
Η λαϊκή αποφασιστικότητα σταμάτησε το κομβόι του θανάτου

Πάνω στο αντιπολεμικό μπλόκο των κομμουνιστών και άλλων πατριωτών και φίλων της ειρήνης, έπεσε, χτες, κοντά στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ, η ΝΑΤΟική αυτοκινητοπομπή των Γάλλων στρατιωτών και υποχρεώθηκε να επιστρέψει πίσω.


ΣΕΛ.  12

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΤΣΟΥΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΔΑ
ΜΑΝΑ
υψώνει φωνή διαμαρτυρίας

"Μη δεχτείς να υπηρετήσεις ξένη σημαία, μην προδώσεις την πατρίδα σου", λέει στο ναύτη γιο της, Αντώνη, που υπηρετεί στο Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ"

"Είμαι μία από τις χιλιάδες Ελληνίδες μανάδες που μεγάλωσα και ανέθρεψα το παιδί μου με πατριωτικά ιδανικά.

Είμαι μία από τις χιλιάδες Ελληνίδες μανάδες που πριν λίγους μήνες το καμάρωνα να στρατεύεται στην υπηρεσία της πατρίδας μας, για να υπηρετήσει ένστολος τα ίδια ιδανικά, την Εθνική Ανεξαρτησία και την Ακεραιότητα της χώρας μας, την Ειρήνη και τη Φιλία με όλους τους λαούς.

Είμαι η μάνα του ναύτη, Αντώνη Πατσούλα, που υπηρετεί τη θητεία του στο Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ", που κατ' εντολή του ΝΑΤΟ, καλείται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να αποπλεύσει για την Αδριατική. Να βγει δηλαδή από τα ελληνικά σύνορα και να υπηρετήσει τα γνωστά πολεμοκάπηλα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, ενταγμένος υπό ξένη, ΝΑΤΟική διοίκηση.

Με κάθε συναίσθηση εθνικής, πατριωτικής ευθύνης, με κάθε συναίσθηση χρέους μου προς την ειρήνη ως μητέρα Ελληνίδα, με κάθε συναίσθηση του εγκλήματος που συντελείται σήμερα στη Γιουγκοσλαβία, καλώ:

- Το παιδί μου, να αρνηθεί να εκτελέσει την παράνομη, αντισυνταγματική ΝΑΤΟική διαταγή. Να αρνηθεί να υπηρετήσει τους διεθνείς εγκληματίες, να μην συνεργήσει στο αιματοκύλισμα του γιουγκοσλαβικού λαού.

ΑΝΤΩΝΗ, μη δεχτείς να υπηρετήσεις ξένη σημαία. Μην προδώσεις την πατρίδα σου...".


ΣΕΛ.  6   -   9

Χιλιάδες Αθηναίοι διαδηλωτές ανταποκρίθηκαν χτες στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Ενάντια στον πόλεμο και αφού συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, πραγματοποίησαν μεγάλη και μαχητική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Κάνοντας πράξη, το ότι όσο συνεχίζεται αυτός ο πόλεμος, κανένας δεν μπορεί να μένει στο σπίτι του και βροντοφωνάζοντας αντιπολεμικά, αντιΝΑΤΟικά και αντιαμερικανικά συνθήματα, απαίτησαν από την κυβέρνηση, να σταματήσει την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας στον ολέθριο ΝΑΤΟικό τυχοδιωκτισμό


ΣΕΛ.  10   -   11

Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας
  • Κι άλλος ναύτης του Α/Τ "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ" δηλώνει την κατηγορηματική του αντίθεση σε οποιαδήποτε συμμετοχή και σύμπραξη στο έγκλημα σε βάρος γειτονικών λαών, ενώ ναύτες του Κέντρου Εκπαίδευσης "Παλάσκας" δηλώνουν, με επιστολή τους, πως αρνούνται να γίνουν "πληρωμένοι φονιάδες ενός ολόκληρου λαού".
  • Πλήθος εργατικών συνδικάτων, κοινωνικών και μαζικών οργανώσεων, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών δηλώνουν την αλληλεγγύη τους και απαιτούν από την κυβέρνηση, να μη στείλει ούτε ένα φαντάρο έξω από τα σύνορα της χώρας.

Ο απολογισμός του ΝΑΤΟικού ολέθρου

Τουλάχιστον 1.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους, ενώ περισσότεροι από 4.000 έχουν τραυματιστεί.

Καταστράφηκαν ή έπαθαν σοβαρές υλικές ζημιές 31 εργοστάσια και βιομηχανικές μονάδες, 14 νοσοκομεία, 150 σχολεία, 7 αεροδρόμια, 17 γέφυρες, 9 σιδηροδρομικοί σταθμοί, 7 αυτοκινητόδρομοι, 13 διυλιστήρια και αποθήκες με καύσιμα, 7 θερμοηλεκτρικοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί και υποσταθμοί του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών, 4 αγροτικοί συνεταιρισμοί, 11 κτίρια υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών.

Καταστράφηκαν, επίσης, ή έχουν πάθει σοβαρές ζημιές πολλές κατοικίες και καταστήματα, μοναστήρια και εκκλησίες, ακόμη και μνημεία.

Η συνολική αξία των μέχρι τώρα υλικών ζημιών κυμαίνεται γύρω στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτός είναι ο απολογισμός του ολέθρου και της καταστροφής των μέχρι χτες δολοφονικών ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών. Αυτή είναι η μακάβρια πραγματικότητα των ψυχρών αριθμών, που φέρει την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης.


"Καθημερινή" θεραπαινίδα

Φαρμακερή χολή έσταξε χτες με κύριο άρθρο της η εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", με αφορμή την πατριωτική δημόσια τοποθέτηση του ναύτη Ν. Γαρδίκη, που αρνήθηκε να συνεργήσει στα ΝΑΤΟικά εγκλήματα κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας! Μάλιστα, επιδεικνύοντας την εμπάθειά της, προέτρεπε με τον τίτλο του άρθρου της σε "άμεση πάταξη", δηλαδή σε άμεση σκληρή τιμωρία, σε άμεση καταστολή, αφού στα ερμηνευτικά λεξικά "πάταξη" σημαίνει "σκληρή τιμωρία", "καταστολή".

Φυσικά, δε μας παραξένεψε η τέτοια τοποθέτηση και το απύθμενο θράσος της γνωστής θεραπαινίδας της άρχουσας τάξης και των ξένων πατρώνων της. Της εφημερίδας, που μοναδικός σκοπός της ύπαρξής της είναι η προσφορά υπηρεσιών στην πλουτοκρατία και τα διάφορα κατά καιρούς στηρίγματά της. Η εφημερίδα, που μόνιμα και συστηματικά, ανάγει τα ιδιοτελή συμφέροντά της τάξης της σε συμφέροντα ολόκληρου του έθνους (!), δεν μπορούσε παρά, με αφορμή τη θαρραλέα επιστολή του ναύτη, να βάλλει κατά του ΚΚΕ, το οποίο προειδοποιεί (!) και απειλεί "να σταθμίσει πολύ τα πράγματα πριν υπερβεί οριστικά τη γραμμή της συνταγματικής νομιμότητας"..!

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 3



Εμπόλεμη ζώνη το Ιόνιο και η Αδριατική

Εμπόλεμη ζώνη είναι το Ιόνιο πέλαγος πάνω από τον 39ο παράλληλο, δηλαδή, από το ύψος του Ακτιου - Λευκάδας και πάνω, καθώς και η Αδριατική θάλασσα. Αυτό δηλώνει σαφέστατα η διαταγή του Κλίντον, ως ανώτατου αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, την οποία αποκαλύπτει σήμερα ο "Ρ". Στην εμπόλεμη αυτή ζώνη στέλνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα παιδιά του ελληνικού λαού, που επανδρώνουν το αντιτορπιλικό "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ"!


ΣΕΛ.  6  -  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ