Τρίτη 24 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ούτε βήμα πίσω στην αναμέτρηση με τα μονοπώλια

Νέα κινητοποίηση σήμερα, στις 9 π.μ., στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτίριο 5, για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε εκ νέου η «Τζάμπο»

Από την προηγούμενη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα δικαστήρια, στις 6 Φλεβάρη
Από την προηγούμενη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα δικαστήρια, στις 6 Φλεβάρη
Συγκέντρωση - απάντηση στην προσπάθεια της πολυεθνικής «Τζάμπο » να ποινικοποιήσει εκ νέου τον αγώνα που δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, με αίτημα την ανάκληση της απόλυσης του Νίκου Νικολόπουλου , διοργανώνει σήμερα στις 9 το πρωί, η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτίριο 5. Την ίδια ώρα, στα δικαστήρια εκδικάζεται η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε για δεύτερη φορά η εργοδοσία, επιχειρώντας να βάλει φρένο στον αγώνα που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα, για πάνω από 1,5 μήνα.

Με τη νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η πολυεθνική στρέφεται για ακόμα μια φορά κατά του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία, των προέδρων τους Μαρίας Τσαγκατάκη και Θωμά Χόρτη αντίστοιχα, του Γιώργου Πέρρου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, του Γιάννη Κομνηνού, στελέχους του ΠΑΜΕ, του Νίκου Νικολόπουλου , απολυμένου από τα «Τζάμπο », και του Ανδρέα Πουλικόγιαννη, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά. Η «Τζάμπο » ζητάει να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις και να διωχτούν ποινικά τα συνδικάτα και οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (φυλάκιση ενός έτους), ενώ απαιτεί και την οικονομική τους εξόντωση (6.000 ευρώ χρηματική ποινή και 100.000 ευρώ εγγυοδοσία).

Είναι η δεύτερη απόπειρα της μεγαλοεργοδοσίας να απαγορεύσει δικαστικά τις κινητοποιήσεις έξω από τα καταστήματά της. Η πρώτη αίτηση της «Τζάμπο » να εκδοθεί σχετική προσωρινή διαταγή είχε απορριφθεί από το δικαστήριο στις 6 του Φλεβάρη. Στο ίδιο σχέδιο ποινικοποίησης των εργατικών αγώνων, με συνέργεια κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας, εντάσσονται και οι 39 συνολικά μηνύσεις κατά αγνώστων που έχει καταθέσει η «Τζάμπο » σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων που με συνέπεια δίνουν τη μάχη για την ανάκληση της απόλυσης του Νίκου Νικολόπουλου .


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org