Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Χρηματοδοτούν ανώνυμη Εταιρεία μέσω του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!

Αποψη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πέτροβας Σπύρος

Αποψη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα τη χρηματοδότηση Ανώνυμης Εταιρείας μέσω του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους. Στην Ερώτησή τους οι κομμουνιστές βουλευτές αναφέρουν:

«Το 2001 το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου (κωδικός MIS έργου 57400), ανήγειρε και εξόπλισε κατάλληλα κτίριο μέσα στην Πανεπιστημιούπολη το οποίο στη συνέχεια παραχώρησε δωρεάν μαζί με έκταση 16 στρεμμάτων στην ανώνυμη εταιρεία "Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου" (Ε.ΤΕ.Π.Η. Α.Ε.), η οποία συστάθηκε το 2003. Μετά την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου το 2004, η σύνθεση της Ε.ΤΕ.Π.Η. Α.Ε. διαμορφώθηκε ως εξής: 63% διάφοροι φορείς της Ηπείρου, ανάμεσα στους οποίους και το ΝΠΙΔ "Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων", 31% ιδιωτικές εταιρείες και 6% φυσικά πρόσωπα.

Το 2006 η Περιφέρεια Ηπείρου απέρριψε αυθαίρετα 6 προτάσεις χρηματοδότησης που είχαν υποβάλει Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για εκπαιδευτικό και ερευνητικό εξοπλισμό. Στη συνέχεια, με μια διαδικασία η οποία καταγγέλθηκε δημόσια από φορείς του Πανεπιστημίου ως φωτογραφική, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Ηπείρου με 2.495.500 ευρώ (κωδικός MIS 112181) για την επέκταση και τον εξοπλισμό της Ε.ΤΕ.Π.Η. Α.Ε. Στο πλαίσιο του παραπάνω έργου είναι σε εξέλιξη 3 δημόσιοι διαγωνισμοί συνολικού ύψους 495.500 ευρώ που αφορούν τον εξοπλισμό της Ε.ΤΕ.Π.Η. Α.Ε. (έπιπλα, υπολογιστές, τεχνολογικό υλικό κλπ.).

Σημειώνεται ότι αν η Ε.ΤΕ.Π.Η. Α.Ε. υπέβαλε η ίδια πρόταση χρηματοδότησης στην Περιφέρεια Ηπείρου θα έπρεπε να καταβάλει ισόποση ιδία συμμετοχή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου:

  • Να αποδοθούν ευθύνες για την έμμεση και μη σύννομη χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου της ανώνυμης εταιρείας Ε.ΤΕ.Π.Η. Α.Ε. μέσω του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την αυθαίρετη απόρριψη των προτάσεων χρηματοδότησης των Τμημάτων του ιδίου Πανεπιστημίου.
  • Να σταματήσει η επιλεκτική οικονομική ενίσχυση ανταγωνιστικών προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων φορέων, σε βάρος της εκπαιδευτικής και ερευνητικής του υποδομής που οδηγεί στην υποβάθμιση των σπουδών και της έρευνας».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκανδαλώδης ενίσχυση μιας Ανώνυμης Εταιρείας (2008-01-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org