Πέμπτη 10 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Aπό μέρα σε μέρα
Ο αντικομμουνισμός της ΝΕΤ

Μπορεί ο Κούλογλου να κάνει διακοπές αλλά το αντικομμουνιστικό επιτελείο της ΝΕΤ φαίνεται ότι δεν κάνει. Ακόμα και μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού οι ειδήμονες της ΝΕΤ δεν χάνουν ευκαιρία να εξακοντίζουν τα αντικομμουνιστικά τους βέλη. Αυτή τη φορά προχώρησαν σε έναν έξαλλο αντισοβιετισμό με αφορμή την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Σιβηρίας, λόγω της επικράτησης της αντεπανάστασης και της καπιταλιστικής παλινόρθωσης που συντελείται σήμερα στην πρώην Σοβιετική Ενωση.

Σε ντοκιμαντέρ που μετέδωσε η ΝΕΤ το περασμένο Σάββατο 5/8, η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Σιβηρίας, η πείνα, η αθλιότητα, η πορνεία, δινόταν η «ευφυής» εξήγηση ότι όλα αυτά οφείλονται στον Στάλιν(!), στην καταπίεση της σοβιετικής εξουσίας(!), στο ίδιο το σοσιαλιστικό σύστημα! Η διαστρέβλωση της πραγματικότητας στο απόγειό της.

Καλά, οι ιθύνοντες της ΝΕΤ δεν καταλαβαίνουν, ότι με τέτοια χονδροειδέστατα ψέματα και διαστρεβλώσεις, γίνονται καταγέλαστοι και στους πλέον αδαείς από πολιτική άποψη; Δεν καταλαβαίνουν ότι καταρρακώνουν και όποια αξιοπιστία έχει απομείνει στην κρατική τηλεόραση; Αλλά βέβαια, θα μου πείτε, πότε αυτοί οι κύριοι ενδιαφέρθηκαν για την αξιοπιστία της ΝΕΤ; Το μόνο που τους απασχολεί και τους ενδιαφέρει είναι πώς θα προωθήσουν καλύτερα τη γραμμή του Μαξίμου, για κατασυκοφάντηση του κομμουνιστικού κινήματος, για συκοφάντηση της εργατικής σοβιετικής εξουσίας, για να σβήσει από τα μυαλά των ανθρώπων ο φάρος που φώτιζε για πάνω από 70 χρόνια τους λαούς του κόσμου.

Θέλουν και με αυτό τον χοντροκομμένο τρόπο, μαζί με τον παραδοσιακό και σύγχρονο αντικομμουνισμό, να ξεριζώσουν από την ψυχή της εργατικής τάξης στη χώρα μας την ελπίδα και την πίστη ότι με τη δύναμη της ταξικής πάλης μπορεί να υπάρξει άλλη, καλύτερη κοινωνία και αυτή είναι ο σοσιαλισμός που γνωρίσαμε στον 20ό αιώνα, είναι ο σοσιαλισμός που θα οικοδομήσουν οι λαοί στον 21ο αιώνα, μέχρι την τελική νίκη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org