ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεργασία με ΝΔ ζητάει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Επισείει το βολικό για το σύστημα άλλοθι της Χρυσής Αυγής

Επανήλθε χτες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Τατσόπουλος στην άποψη που είχε εκφράσει πρόσφατα για κυβερνητική συνεργασία ανάμεσα στο κόμμα του και τη ΝΔ, χρησιμοποιώντας μάλιστα το - βολικό για το αστικό σύστημα - άλλοθι της Χρυσής Αυγής. Μετά τον Δ. Παπαδημούλη, που πριν από λίγες μέρες επιχείρησε άνοιγμα στη ΝΔ, λέγοντας ότι «οι διαφορές που έχουμε είναι μεγάλες (...) αυτό όμως δεν μας εμποδίζει, αλλά αντίθετα μας υποχρεώνει, αν από τα εκατό συμφωνούμε σε δύο, τρία ή πέντε, αυτά να τα φροντίζουμε από κοινού», ο Π. Τατσόπουλος δήλωσε χτες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ότι ένα «δυσάρεστο» εκλογικό αποτέλεσμα, που δεν θα δίνει την αυτοδυναμία σε κανένα από τα δύο κόμματα και προκειμένου να μη μετατραπεί σε ρυθμιστή της κατάστασης η Χρυσή Αυγή, θα επέβαλλε τη συνεργασία «ακόμα και με πατριωτικές δυνάμεις από τη δεξιά».

Αναλύοντας περαιτέρω τη σκέψη του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως όλες οι δημοσκοπήσεις τον τελευταίο 1,5 χρόνο δείχνουν οριακή διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και φέρνουν τη Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα, σενάριο που αν επιβεβαιωθεί θα καθιστούσε επιβεβλημένη την κυβερνητική συνεργασία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο σημείο διαφώνησε με την άποψη μερίδας του κόμματός του, που χαρακτηρίζει «ακροδεξιά» τη ΝΔ, καθώς - όπως είπε - ένα μόνο τμήμα της φλερτάρει με τη Χρυσή Αυγή.

Η δήλωσή του ήταν η εξής: «Ενα καθαρά ναζιστικό κόμμα, η Χρυσή Αυγή, έρχεται τρίτο. Δηλαδή, με το νόμο που έχουμε και το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, μπορεί να γίνει ο ρυθμιστής της επόμενης κατάστασης. Να βρεθούμε στην πολύ δυσάρεστη θέση να μην έχουμε ναζιστές υπουργούς, αλλά να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία να στηρίζεται στην ανοχή των ναζιστών, άρα να έχουμε μια ναζιστική ατζέντα. Ηδη είχαμε τέτοια φαινόμενα: Το ότι αποσύρθηκε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ήταν μια παραχώρηση προς τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Προ αυτού του κινδύνου να έχω μια πατρίδα αύριο όπου οι ναζιστές θα καθορίζουν την πολιτική, είτε είναι στην κυβέρνηση, είτε είναι στην αντιπολίτευση, λέω ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις άλλες λύσεις».

Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

-- Η ΚΟΒ Μώλου - Καμένων Βούρλων - Αγ. Κωνσταντίνου του ΚΚΕ πραγματοποιεί ανοιχτή εκδήλωση αύριο, Παρασκευή 9/8, στις 8 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Καμένων Βούρλων με θέμα: «Οικονομική κρίση, Ιαματικές πηγές και η θέση του ΚΚΕ». Την παρουσίαση θα κάνει ο Τ. Χρονάς, στέλεχος του ΚΚΕ.

-- Η ΤΕ Γρεβενών του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα «Το παιδομάζωμα και ποιοι φοβούνται την αλήθεια», την Κυριακή 11/8, στις 9 μ.μ., στην πλατεία του χωριού Ζιάκα. Θα μιλήσει η Παναγιώτα Ντάγκα, μέλος της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή DVD και βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Το παιδομάζωμα και ποιοι φοβούνται την αλήθεια» του Δημήτρη Σέρβου, καθώς πολλά παιδιά από την περιοχή που κινδύνευαν από τον πόλεμο, το ανελέητο κυνηγητό των «μπουραντάδων» και τα «αναμορφωτήρια» της Φρειδερίκης βρήκαν φιλόξενη αγκαλιά στις σοσιαλιστικές χώρες.

-- Οι ΚΟ Αχαΐας του ΚΚΕ διοργανώνουν στα Σουδενά (Ανω Λουσούς) Καλαβρύτων, την Κυριακή 11/8, στις 11 π.μ., εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς μαχητές του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ και τους εκτελεσμένους κομμουνιστές, που έπεσαν στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας από τους ναζί κατακτητές και ενάντια στην ντόπια και ξένη αστική τάξη.

-- Η ΚΟΒ Καρλοβάσου της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 11/8, στις 11 το πρωί, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Σάμου. Η εκδήλωση θα γίνει όπως κάθε χρόνο στο κοινοτάφιο του ΔΣΣ στην είσοδο του χωριού Λέκκα, εκεί όπου δολοφονήθηκαν άγρια και ρίχτηκαν σε ασβεστοκάμινο τρεις ηρωικοί αντάρτες από το ίδιο χωριό. Το κοινοτάφιο έχει στηθεί από την Κομματική Οργάνωση της περιοχής σε κτήμα που παραχώρησε φίλος του ΚΚΕ γι' αυτό τον σκοπό και φιλοξενεί τα οστά μαχητών του ΔΣΣ απ' όλη τη Σάμο.

-- Η ΚΟΒ Αγιάσου του ΚΚΕ διοργανώνει την Κυριακή 25/8, και ώρα 11 π.μ., στην αγροτική περιοχή «Μεγάλη Λίμνη» (στην επαρχιακή οδό Μυτιλήνης - Πολιχνίτου), πολιτική εκδήλωση στη μνήμη των μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Λέσβου Γιάννη Σπλιαδή, από την Αγιάσο, και Γιώργου Σαμίου, από το Κεράμι Καλλονής, που σκοτώθηκαν στη μάχη που έγινε εκεί στις 23 Γενάρη 1948.

Ποιοι μιλάνε για αυτοεξευτελισμό!

Η απόφαση για το κλείσιμο του «902» ήταν η βροχή που έβγαλε έξω από τις τρύπες τους διάφορους γυμνοσάλιαγκες πάσης φύσεως. Ολοι όσοι πολεμάνε με λύσσα το ΚΚΕ και τις θέσεις του, τώρα βγήκαν στα κεραμίδια, νομίζοντας ότι μπορούν να σπιλώσουν το ηθικό κύρος του Κόμματος, να πείσουν ότι τάχα «είναι όλοι ίδιοι», ότι «το ΚΚΕ είναι συστημικό» και άλλα. Πρώτο βιολί σε αυτήν την επίθεση η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», του γνωστού ομίλου. Μάλιστα έφτασε στο σημείο η εφημερίδα να έχει ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στην απόφαση της ΚΕ για το κλείσιμο του «902», τη στιγμή που καθημερινά δε γράφει ούτε αράδα για την πολιτική δράση του ΚΚΕ! Επιβεβαιώνει το ρόλο του το συγκεκριμένο έντυπο, που μαζί με τα υπόλοιπα αστικά και οπορτουνιστικά ΜΜΕ έχουν εκπαιδευτεί από τη μία στο θάψιμο της πολιτικής πρότασης και της καθημερινής δράσης του ΚΚΕ και από την άλλη στη διαστρέβλωση, στο ψέμα και την προβοκάτσια ενάντια στο Κόμμα.

Τη δουλειά τους κάνουν σαν εργαλεία χειραγώγησης στα χέρια μονοπωλιακών ομίλων και αστικών ή οπορτουνιστικών κομμάτων. Γι' αυτό φτιάχτηκαν και λειτουργούν. Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να μιλούν για «αυτοεξευτελισμό του ΚΚΕ». Ποιοι; Αυτοί που από τις σελίδες τους καλούσαν σε υποταγή στον καταχτητή. Να για παράδειγμα τι έγραφε ο πρόγονος των σημερινών «ΝΕΩΝ», τα «Αθηναϊκά Νέα», την 2η Ιούνη 1941: «...Λησμονούντες ότι από της πρώτης στιγμής οι Γερμανοί μας εφέρθησαν ως φίλοι, ότι δεν μας προσέβαλαν εις τίποτε. Οτι αντιθέτως, μας εβοήθησαν εις όλα, ότι μας συνέδραμαν εις όλα, ότι απεδέσμευσαν τρόφιμα που ήσαν λεία πολέμου, ότι εργάζονται διά να αποκαταστήσουν τας συγκοινωνίας μας, ότι μας έδωσαν τας ύλας που χρειαζόμεθα, διά να επικοινωνήσωμεν μετά των επαρχιών. Οι άνθρωποι, που ελησμόνησαν τας υπηρεσίας αυτάς, δεν είναι Ελληνες. Είναι ή πεπωρωμένοι άνθρωποι ή όργανα των ξένων».

Ματαιοπονούν αν νομίζουν ότι, με αφορμή το κλείσιμο του «902», θα κόψουν τους δεσμούς του Κόμματος με την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία. Θα ήθελαν ένα ΚΚΕ του χεριού τους, αλλά δεν τους γίνεται και δε θα τους γίνει το χατίρι. Οι κακόβουλες επιθέσεις σε βάρος του ΚΚΕ δε θα πρέπει να σκεπάσουν τα δεκάδες μηνύματα από φίλους του Κόμματος και του «902», από απλούς ανθρώπους καλής θέλησης που εκφράζουν την κατανόησή τους για την απόφαση αυτή που πήρε το Κόμμα και επιθυμούν να συμβάλουν με προτάσεις για το πώς μπορεί να ξεπεραστεί το κενό που αφήνει η έλλειψη του «902» ραδιόφωνο-τηλεόραση στην ενημέρωση των εργαζομένων. Με όλους αυτούς θα βρεθούμε μαζί και θα συζητήσουμε ως Κόμμα για τους τρόπους να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, να διαδοθεί η πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ, μέσω του «Ριζοσπάστη», του «902.gr», της ζωντανής επαφής και συζήτησης με τους ανθρώπους του μόχθου.


Α. Γ.

Με ύφος εισαγγελέα ο Παπαδημούλης

Με ύφος εισαγγελέα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης ζήτησε τις προάλλες (ρ/σ «Κόκκινο») από το ΚΚΕ «πλήρη διαφάνεια και πλήρεις εξηγήσεις» για την πώληση του «902». Είπε μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι τις χρωστούν πριν από όλα στον κόσμο του ΚΚΕ. Δεν είναι νοητό να ακολουθεί η Αριστερά, σε τέτοια θέματα που σχετίζονται με απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, δύο μέτρα και δύο σταθμά». Ο Δ. Παπαδημούλης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να διεκδικεί λόγο για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τον κόσμο του. Το σημερινό σινάφι του είναι που έφτυσε κατάμουτρα αυτόν τον κόσμο, όταν προσπάθησε από τα μέσα να διαλύσει το Κόμμα το 1991. Για τα μαθήματα ηθικής που πάει να παραδώσει στο ΚΚΕ, του λέμε ότι είναι κακό πράγμα να μπερδεύει τον ίσκιο με το μπόι του. Οσο για τα επιχειρήματα με τα οποία προσπαθεί να χτυπήσει το ΚΚΕ, τον ενημερώνουμε ότι άργησε. Τον πρόλαβαν οι εφημερίδες των μεγαλοεκδοτών, με τους οποίους συναντάται ο αρχηγός του κεκλεισμένων των θυρών, η Χρυσή Αυγή και ο Τζήμερος της «Δημιουργίας Ξανά»...
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org