Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 19 Απρίλη 2024 - αριθ. φύλλου: 14484

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Μόνο το ΚΚΕ έχει θέσεις και διέξοδο για τον λαό, ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ σε τηλεοπτικό σταθμό


ΣΕΛ.  6   -   7
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Βήμα αναγνώρισης η ένταξη του Κοσόβου με εισήγηση της ελληνικής κυβέρνησης

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση | Συνενοχή η στάση αποχής των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ


ΣΕΛ.  3

Απειλές και «λάδι στη φωτιά» από την ΕΕ του πολέμου

Με πολεμικό τελεσίγραφο στο Ιράν ισοδυναμούν οι αποφάσεις της Συνόδου, τις οποίες συνυπογράφουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα. Στήριξη στα εγκλήματα του Ισραήλ, αναβαθμίζεται η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία

Αμεση, μαζική απάντηση του λαού, με συμμετοχή στη μέρα πανελλαδικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης την Κυριακή 21 Απρίλη | Μαραθώνια Πορεία στην Αττική και μεγάλη συγκέντρωση το απόγευμα στο υπουργείο Αμυνας | Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τους πολέμους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Να γυρίσει η φρεγάτα από την Ερυθρά


ΣΕΛ.  3   -   5,    25

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
ΕΕ του πολέμου

Με «πολεμικό ανακοινωθέν» ισοδυναμούν τα Συμπεράσματα της χτεσινής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, που ρίχνει κι άλλο «λάδι στη φωτιά» της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή.

Επαναλαμβάνοντας «την πλήρη και αταλάντευτη υποστήριξη στην Ουκρανία», το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί «να παρασχεθούν επειγόντως στην Ουκρανία μέσα αεράμυνας, να επιταχυνθεί και να ενταθεί κάθε αναγκαία στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων βλημάτων πυροβολικού και πυραύλων».

Καλεί δηλαδή τα κράτη - μέλη να στείλουν επιπλέον και αναβαθμισμένο πολεμικό υλικό στο καθεστώς Ζελένσκι, κλιμακώνοντας τον πόλεμο ΝΑΤΟ - Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας, που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να γενικευτεί, με καταστροφικές συνέπειες για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανταποκρίνεται από τους πρώτους σ' αυτές τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, έχοντας αυξήσει κατακόρυφα τη συμβολή της στον πολεμικό εξοπλισμό της Ουκρανίας, μέχρι και με απαγορευμένα όπλα λευκού φωσφόρου.

Παίζει ταυτόχρονα και ρόλο διακομιστή, για να φτάσει η ΝΑΤΟική «βοήθεια» στον προορισμό της μέσω της Αλεξανδρούπολης. Ετσι θα γίνει και με τα δεκάδες κοντέινερ με αμερικανικό πολεμικό υλικό, που έχει αποθηκεύσει η κυβέρνηση σε άγνωστη τοποθεσία και ετοιμάζεται να προωθήσει σε λίγες μέρες για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε ότι γι' αυτήν την επικίνδυνη παρτίδα, που αποκάλυψε ο «Ριζοσπάστης», η κυβέρνηση δεν έχει δώσει την παραμικρή εξήγηση, κρατώντας στα «μαύρα σκοτάδια» τον λαό για τις βρώμικες δουλειές της με το ΝΑΤΟ.

Αλλά και στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στέλνει τελεσίγραφα και απειλές στο Ιράν, παίζοντας ρόλο «μπροστινού» του Ισραήλ, που είναι κράτος - δολοφόνος και σερίφης του ευρωατλαντισμού στην περιοχή.

Την ώρα που η κυβέρνηση Νετανιάχου σχεδιάζει ταυτόχρονα και σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ την εξόντωση των Παλαιστινίων στη Ράφα και ένα νέο πολεμικό πλήγμα στο Ιράν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του ζεσταίνει την πλάτη και δίνει το «πράσινο φως» για να κλιμακώσει τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα στην περιοχή.

Στα Συμπεράσματα της Συνόδου, η ΕΕ «καταδικάζει σθεναρά και απερίφραστα την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ», σαν να μην υπήρξε ποτέ η δολοφονική ισραηλινή επίθεση στο προξενείο του Ιράν στη Δαμασκό, που εκτόξευσε την ένταση στην περιοχή!

Κι ενώ η ΕΕ αποθεώνει για άλλη μια φορά το ...ιερό «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», σε μια κρίσιμη φάση για όλη τη Μέση Ανατολή, όπου οι λαοί σε όλο τον πλανήτη κρατάνε την ανάσα τους μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξει μεγάλη ανάφλεξη, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης, απειλεί το Ιράν «και τις δυνάμεις που ενεργούν για λογαριασμό του να σταματήσουν όλες τους τις επιθέσεις», ανακοινώνοντας «περαιτέρω περιοριστικά μέτρα» σε βάρος του.

Κατά τα άλλα, συστήνει «τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση σε όλα τα μέρη» και «διατηρεί ακέραιη τη δέσμευσή της να συμβάλει στην αποκλιμάκωση και στην ασφάλεια στην περιοχή». Ραντίζουν με βενζίνη τη φωτιά και φοράνε τον μανδύα του ειρηνοποιού, συστήνοντας ...αυτοσυγκράτηση!

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ του πολέμου και της εκμετάλλευσης, που δαπανά 240 δισ. ευρώ για εξοπλισμούς, ενώ οι λαοί της γονατίζουν από την ακρίβεια. Που ετοιμάζει ευρωστρατό 5.000 μάχιμων στρατιωτικών για να αναβαθμίσει τη συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου Γης.

Αυτές τις αποφάσεις στηρίζουν στη χώρα μας η κυβέρνηση και όλα τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου. Γι' αυτό πρέπει και στις ευρωεκλογές να πάρουν το μήνυμα πως ο λαός δεν ανέχεται τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους και την εμπλοκή της χώρας. Με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ να δυναμώσει το ρεύμα καταδίκης και αμφισβήτησης της βάρβαρης πολιτικής τους.

Οι λαοί μπορούν να ζήσουν καλύτερα, χωρίς πολέμους, φτώχεια και εκμετάλλευση. Με οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση σε κάθε χώρα, να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματική Ευρώπη της ειρήνης και της ευημερίας των λαών, απαλλαγμένης από τα δεσμά του καπιταλισμού.


ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Κρατάμε ζωντανή την ιστορική μνήμη για να χαράξουμε το μέλλον!

Πλήθος κόσμου χτες στην Αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ | Δ. Κουτσούμπας: Η πάλη του ΚΚΕ είναι μέρος της Ιστορίας της Ελλάδας και του ελληνικού λαού | Παρουσιάστηκε ο ιστότοπος mnimia.kke.gr, με ψηφιακές ξεναγήσεις σε μνημεία και τόπους άφταστου ηρωισμού


ΣΕΛ.  14   -   15


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σήμερα η παρουσίαση της Ερώτησης για την αντιπυρική περίοδο

Στις 11.30 π.μ., στη Βουλή, από τον Δ. Κουτσούμπα. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις


ΣΕΛ.  3
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Στις 13 Μάη η επόμενη στάση στον ευρωατλαντικό «οδικό χάρτη»

Με συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Αγκυρα


ΣΕΛ.  4
ΙΣΡΑΗΛ - ΙΡΑΝ
Απειλές και σχεδιασμοί ευρύτερης σύγκρουσης

Συνεννοήσεις ΗΠΑ - Ισραήλ για μακελειό στη Ράφα


ΣΕΛ.  22   -   23
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΛΑΡΚΟ
Συνεχίζουν μια γροθιά, με επόμενο σταθμό την 1η Μάη

ΣΕΛ.  9
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Πρεμιέρα για τις αντιλαϊκές ΣΔΙΤ στην κατασκευή και λειτουργία των νοσοκομείων

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ