Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 9 Μάη 2024 - αριθ. φύλλου: 14495

9η ΜΑΗ - ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, να τρομάζει τα καπιταλιστικά κράτη και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την 79η επέτειο | Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα από τις Κομματικές Οργανώσεις | Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Δράση: Εμπνεόμαστε και εντείνουμε τους αγώνες μας για το δίκιο της εργατικής τάξης, για τον σοσιαλισμό


ΣΕΛ.  4   -   5

Κίνδυνοι για ανεξέλεγκτη τροπή! Απεμπλοκή της Ελλάδας τώρα

ΚΚΕ: Με ευθύνη της κυβέρνησης και τη στήριξη των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, η χώρα μας έχει μετατραπεί σε πολεμικό ορμητήριο και στόχο αντιποίνων. Να δυναμώσει η πάλη του λαού, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να εκφραστεί πιο δυναμικά η καταδίκη της ΕΕ του πολέμου

Copyright 2024 The Associated

Βρετανία και Γαλλία πρωταγωνιστούν στα πολεμικά σχέδια του ευρωατλαντικού μπλοκ, που ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» της σύγκρουσης | Ανησυχητικές πληροφορίες ότι η Γαλλία έστειλε ήδη τα πρώτα στρατεύματα στην Ουκρανία | Αναφορές για στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας με τακτικά πυρηνικά όπλα | «Πρωτοβουλίες» με κάλυψη Ζελένσκι για αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ουκρανία


ΣΕΛ.  12

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Η επόμενη μέρα

Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών θα είναι εδώ η πολεμική προπαρασκευή της ΕΕ, οι θηριώδεις στρατιωτικές δαπάνες και τα «πολεμικά ανακοινωθέντα» του Ευρωκοινοβουλίου.

Θα είναι εδώ η ναυτική αποστολή της ΕΕ στον πόλεμο της Ερυθράς, όπου συμμετέχει και ελληνική φρεγάτα. Η πολιτική στήριξης του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ και του αντιδραστικού καθεστώτος Ζελένσκι με δεκάδες δισ. ευρώ και πολεμικό υλικό, που μεγαλώνει τον κίνδυνο ενός γενικευμένου πολέμου.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και οι άλλοι στηρίζουν την πολεμοκάπηλη πολιτική της ΕΕ, τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, τη μετατροπή της σε αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές μπορεί να εκφράσει την αντίθεση του λαού στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την ελληνική εμπλοκή!

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ο λαός μπορεί να δυναμώσει την παρέμβασή του και εκεί που παίρνονται οι πολεμοκάπηλες αποφάσεις της ΕΕ και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Την επομένη των ευρωεκλογών θα είναι εδώ το νέο «Σύμφωνο Σταθερότητας» και τα εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα. Τα μνημόνια διαρκείας, όπως το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και το «πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας».

Θα είναι εδώ η ακρίβεια, οι «αντοχές της οικονομίας» για τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων, όχι όμως για τις φοροαπαλλαγές και τα προνόμια του κεφαλαίου.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και οι άλλοι, είτε στηρίζουν και υλοποιούν, είτε δεν αμφισβητούν τη στρατηγική της «δημοσιονομικής πειθαρχίας» και «σταθερότητας» της ΕΕ.

Εχουν ψηφίσει σε Βουλή και Ευρωβουλή μνημόνια και νόμους για τη διαμόρφωση μισθών και συντάξεων με κριτήριο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Συμφωνούν με τους «κόφτες» που βάζουν τα πρωτογενή πλεονάσματα και οι ληστρικές συμφωνίες αποπληρωμής των κρατικών χρεών.

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές μπορεί να εκφράσει την αγανάκτηση για το πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τους μισθούς - κοροϊδία, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τους «κόφτες» στις λαϊκές ανάγκες.

Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να δυναμώσει η αντεπίθεση στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ για σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα!

Την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών θα είναι εδώ το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, με τα 33 δισ. ευρώ για το κεφάλαιο και τα 600 και πλέον αντιλαϊκά προαπαιτούμενα.

Θα είναι εδώ το μνημόνιο των μνημονίων για τη χρηματοδότηση των ψηφιακών και «πράσινων» επενδύσεων, που η αποπληρωμή του φορτώνεται στον λαό μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει το «φτάνουν πια οι θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου!», την αντίθεση στην πολιτική που εξοντώνει τον λαό σε ανάπτυξη και κρίση της οικονομίας, για να απολαμβάνουν οι ευρωπαϊκοί όμιλοι τζάμπα χρήμα σε δάνεια και επιδοτήσεις.

Πιο ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση σε αυτήν τη βάρβαρη πολιτική, πιο δυνατός ο λαός στον αγώνα για να πληρώσει το κεφάλαιο!

Την επομένη των εκλογών θα είναι εδώ η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης», που φέρνει τεράστια κέρδη στα μονοπώλια, αλλά για τον λαό σημαίνει περισσότερους φόρους και χαράτσια, μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια.

Θα είναι εδώ τα ακριβότερα «πράσινα» εμπορεύματα, τα πανάκριβα «πράσινα» σπίτια και αυτοκίνητα, οι ανταγωνισμοί για τις νέες πηγές και τους δρόμους Ενέργειας, η απαξίωση παραγωγικών δυνατοτήτων και έμπειρου εργατικού δυναμικού στο όνομα της «απολιγνιτοποίησης».

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και οι άλλοι στηρίζουν αυτήν τη στρατηγική της ΕΕ. Εχουν ψηφίσει το Ταμείο Ανάκαμψης που τη χρηματοδοτεί, τους φόρους και τα χαράτσια που τη συνοδεύουν.

Μόνο η ψήφος του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή αγανάκτηση για το πανάκριβο ρεύμα και την ενεργειακή φτώχεια. Να δυναμώσει η διεκδίκηση για ρεύμα φτηνό για όλο τον λαό, με την αξιοποίηση όλων των πηγών Ενέργειας, με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος.

Απέναντι σε όλα αυτά, ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ την «επόμενη μέρα». Για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και σύγκρουσης με την εγκληματική πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης ΝΔ και των άλλων κομμάτων που της δίνουν απλόχερα συναίνεση.

Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τον δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, για απαλλαγή από τα δεσμά της ΕΕ του πολέμου, της φτώχειας, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης! Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει τη μοναδική φιλολαϊκή προοπτική, την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Η γενοκτονία των Παλαιστινίων έχει υπογραφή: ΗΠΑ - ΕΕ - Ισραήλ

Δ. Κουτσούμπας: Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους λαούς όλου του κόσμου για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» | Φουντώνει το κύμα αντιδράσεων για τη σφαγή στη Ράφα, παρά την καταστολή


ΣΕΛ.  9   -   11


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Ολοι αύριο Παρασκευή στο νέο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα!

Στις 7 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού στο Σύνταγμα. Σε αγωνιστική υποδοχή στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια καλεί το ΠΑΜΕ


ΣΕΛ.  8
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Εκτεθειμένοι όσοι καλλιεργούν εφησυχασμό για «ήρεμα νερά»

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης


ΣΕΛ.  3
ΠΑΜΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Με νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις αποτράπηκαν πλειστηριασμοί

ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ