Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 14 Μάη 2024 - αριθ. φύλλου: 14498

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Πιο ψηλά το ΚΚΕ, με την ορμή των μεγάλων αγώνων που ξεσκέπασαν τα παραμύθια για την ΕΕ

Ο Δ. Κουτσούμπας από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο στο Σύνταγμα: Να δεχτούν γερό χαστούκι η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου»


ΣΕΛ.  6   -   11
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ...«ΗΡΕΜΑ ΝΕΡΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Σε νέα τετελεσμένα οδηγεί ο «οδικός χάρτης» των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ

ΚΚΕ: Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να καλλιεργήσει αβάσιμο εφησυχασμό διαψεύστηκαν ξανά. Ο λαός να επαγρυπνεί, να δυναμώσει η κοινή πάλη με τον τουρκικό και τους άλλους λαούς της περιοχής


ΣΕΛ.  5

Ολος ο κόσμος μια φωνή: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! Καμιά στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ

  • Συγκλονιστική συμμετοχή στην ολονύκτια διαδήλωση φοιτητικών συλλόγων, σωματείων και φορέων σε Προπύλαια και Λευκό Πύργο
  • Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός της Παλαιστίνης έχει δικαίωμα στην αντίσταση, έχει δικαίωμα στη λευτεριά!
  • Την ισραηλινή πρεσβεία «περικύκλωσαν» μέλη του ΚΚΕ | Να πάψει τώρα η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο και στη σφαγή
  • Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για την άμεση αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ

ΣΕΛ.  15   -   21

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Συνένοχοι η ΕΕ και τα κόμματά της!

Η τεράστια αλληλεγγύη που ξεδιπλώνεται απ' άκρη σ' άκρη του κόσμου, από εκατομμύρια λαού και νεολαίας, στον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων ενάντια στην κατοχή και τη σφαγή, δίνει χαστούκι στην εγκληματική πολιτική των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, αλλά και σε όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και οι άλλοι δεν μπορούν να ξεπλυθούν από τις ευθύνες τους για το δράμα που περνάει σήμερα ο Παλαιστινιακός λαός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει και συμμετέχει ενεργά στον ΝΑΤΟικό σχεδιασμό στη Μέση Ανατολή, αναβαθμίζει τη στρατηγική σχέση με το κράτος του Ισραήλ και τη στρατιωτική συνεκπαίδευση, την ώρα που έχει ανάψει το φιτίλι του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση έχει στείλει φρεγάτα για την υποστήριξη του Ισραήλ στην Ερυθρά και αναγνωρίζει το «δικαίωμά του στην αυτοάμυνα». Δηλαδή το δικαίωμά του να εξολοθρεύσει μέχρι και τον τελευταίο Παλαιστίνιο που αγωνίζεται για να έχει πατρίδα.

Ηταν η ίδια που πριν την επέμβαση στη Γάζα καλούσε το Ισραήλ να δράσει «χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος» και ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε τον Νετανιάχου ότι «μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας, τη βοήθειά μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που εγκαινίασε ως κυβέρνηση τη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ, πριν παραδώσει τα σκήπτρα στη ΝΔ. Πρωτοστάτησε μαζί με τις ΗΠΑ για τα τριμερή και τετραμερή ΝΑΤΟικά σχήματα στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, με συμμετοχή της Κύπρου και του Ισραήλ.

Δεν εφάρμοσε ποτέ την απόφαση του ελληνικού Κοινοβουλίου για την αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους, όπως έχει ψηφιστεί από το 2015, και στηρίζει την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην πολεμική επιχείρηση της ΕΕ στο πλευρό του Ισραήλ.

Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης της Χαμάς τον περασμένο Οκτώβρη, αναγνώρισε κι αυτός το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα». Συντάχθηκε πλήρως με τα ΝΑΤΟικά και ευρωπαϊκά πολεμικά ανακοινωθέντα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Τα σημερινά στελέχη της Νέας Αριστεράς ήταν κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ όταν με την ομπρέλα των ΗΠΑ έμπαιναν οι βάσεις της στρατηγικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Είναι οι ίδιοι που σήμερα ξεπλένουν την ΕΕ, κατηγορώντας την ότι παίζει ρόλο «Πόντιου Πιλάτου», ενώ μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχει ενεργό ρόλο στη σφαγή.

Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, μοιράζεται μαζί με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ τις διαχρονικές ευθύνες για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής και της Ουκρανίας.

Μαζί τους, όπως και με την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, έχει βάλει την υπογραφή του στο κατάπτυστο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στις 19/10/2023 που καταδικάζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού να έχει πατρίδα και αναγνωρίζει το «δικαίωμα» του Ισραήλ να τον εξοντώνει.

Σε εκείνο το ψήφισμα, η υποκρισία και ο κυνισμός τους ξεπέρασαν κάθε όριο για να βάλουν πλάτες στο Ισραήλ! Λίγες ώρες μετά το πρώτο μεγάλο μακελειό σε νοσοκομείο της Γάζας, το ψήφισμα της ΕΕ ζητούσε τη «διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εσκεμμένη επίθεση και έγκλημα πολέμου»!

Ετσι έδινε το Ευρωκοινοβούλιο το πράσινο φως στο Ισραήλ να ισοπεδώσει 30 από τα 36 συνολικά νοσοκομεία της Γάζας και να κατασφάξει 35.000 Παλαιστίνιους, πολλούς από αυτούς μέσα στα νοσοκομεία. Αυτά ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση.

Αυτά καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, εκφράζοντας τη γνήσια αλληλεγγύη του ελληνικού λαού στον λαό της Παλαιστίνης, που τις επόμενες μέρες κορυφώθηκε με τεράστιες διαδηλώσεις και συλλαλητήρια.

Η καταδίκη της ΕΕ του πολέμου, που συμμετέχει και ξεπλένει τα εγκλήματα του Ισραήλ, με συνεργούς τις κυβερνήσεις και τα κόμματά της, η οργή για τον ρόλο της στη σφαγή των Παλαιστινίων μπορεί να εκφραστεί και στην κάλπη των ευρωεκλογών, με ένα ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ!

Το μόνο κόμμα που στάθηκε και στέκεται αταλάντευτα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας: Στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και στον αγώνα του να αποκτήσει πατρίδα, ενάντια στην κατοχή, που έχει τη σφραγίδα του Ισραήλ και των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ
Παραμένουν στη δουλειά, σχεδιάζουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα!

Απέσπασαν δέσμευση ότι δεν θα απολυθεί κανείς μέχρι να ολοκληρωθεί η προσφυγή τους για τις θέσεις εργασίας | Συγκλονιστικές στιγμές στη συγκέντρωση του Σαββάτου στη Χαλκίδα και το ίδιο βράδυ στην πύλη της ΛΑΡΚΟ


ΣΕΛ.  12   -   14


ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αλλο ένα επίτευγμα της ΝΑΤΟικής «σταθερότητας» στα Βαλκάνια

ΚΚΕ: Εκτεθειμένοι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, που εξελίσσεται σε πρωτοπαλίκαρο των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή


ΣΕΛ.  4

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ