Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 4 Ιούνη 2024 - αριθ. φύλλου: 14513

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Σε ανάφλεξη οδηγεί η αναβαθμισμένη χρήση ΝΑΤΟικών όπλων εναντίον της Ρωσίας

Προειδοποιήσεις στα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ για «μοιραίες συνέπειες»


ΣΕΛ.  27
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 70% ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΠΑΡΟΧΟΥΣ
«Φωτιά» στις τιμές του ρεύματος βάζει η πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της

ΚΚΕ: Αυτό είναι το αποτέλεσμα της «πράσινης μετάβασης» και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας | Η ενεργειακή ακρίβεια θα είναι εδώ και στις 10 Ιούνη


ΣΕΛ.  15

Πανστρατιά στην τελική ευθεία για να φτάσει το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά!

Να μη λείψει κανείς από τις μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δ. Κουτσούμπα:

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, σήμερα Τρίτη στις 8 μ.μ. στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας
  • ΑΘΗΝΑ, αύριο Τετάρτη στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Με συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις, περιοδείες και συσκέψεις, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να μπαίνει σε χιλιάδες σπίτια και χώρους δουλειάς, κορυφώνεται η μάχη για τις ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιούνη
  • Δεν πρέπει να χαθεί ούτε ώρα! Ανθρωπο τον άνθρωπο, να κερδηθούν νέες ψήφοι για το ΚΚΕ! Για να είναι πιο δυνατός ο λαός την επόμενη μέρα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, που θα κλιμακώνεται με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων

ΣΕΛ.  3   -   13

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Να τους αλλάξουμε τα φώτα!

Πριν ακριβώς έναν μήνα, στις 5 Μάη, μία ακόμα κοκορομαχία ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Κασσελάκη για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έσπαγε όλα τα κοντέρ της κοροϊδίας...

Ο πρώτος έλεγε: «Συγκρατήσαμε τις τιμές. Κάναμε παρεμβάσεις ως προς τη λειτουργία του ανταγωνισμού και η αγορά λειτούργησε». Εναν μήνα μετά, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανακοινώνουν τα νέα «πράσινα» τιμολόγια με αυξήσεις έως και 70%, προκαλώντας νέο ηλεκτροσόκ στα λαϊκά νοικοκυριά.

Ο δεύτερος έλεγε ότι για τους φουσκωμένους λογαριασμούς φταίνε τα «υπερκέρδη» των εταιρειών Ενέργειας. Αυτό που δεν έλεγε είναι ότι η κερδοφορία τους είναι εγγυημένη με Οδηγίες της ΕΕ και με νόμους της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων!

Το νέο χαστούκι στα λαϊκά νοικοκυριά ένα πράγμα επιβεβαιώνει: Οι αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος είναι αποτελέσματα της πολιτικής της «απελευθερωμένης» αγοράς Ενέργειας, της «πράσινης μετάβασης», του χρηματιστηρίου Ενέργειας, της εγκατάλειψης των φθηνών εγχώριων πηγών.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, που υλοποιούν και στηρίζουν η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, και όλα τα άλλα κόμματά της, για να αυγαταίνουν τα κέρδη των ομίλων της Ενέργειας.

Αυτή η πολιτική θα είναι εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών. Οι ψηλές τιμές του ρεύματος και το αποτέλεσμά τους, δηλαδή η αφαίμαξη του εισοδήματος και η έκρηξη της ενεργειακής φτώχειας, θα συνεχίζουν να απειλούν τον λαό.

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο είναι οι απλήρωτοι λογαριασμοί των νοικοκυριών που δεν έχουν τη δυνατότητα να τους ξοφλήσουν...

Οι μύθοι που σερβίρουν η ΕΕ και τα κόμματά της καταρρέουν με πάταγο!

Η «πράσινη μετάβαση», που θα έφερνε τάχα καθαρότερη και φθηνότερη Ενέργεια, αποδείχτηκε το εντελώς αντίθετο: Φέρνει αυξήσεις και νέα «πράσινα» χαράτσια, για να είναι εγγυημένα τα κέρδη των ομίλων και οι αποδόσεις των «πράσινων» επενδύσεων.

Ο ανταγωνισμός που θα μείωνε τάχα τις τιμές, έκανε το ακριβώς ανάποδο. Σήμερα, που ο ανταγωνισμός δεν είναι μόνο μεταξύ των δεκάδων παρόχων, αλλά και ανάμεσα στα ...πολύχρωμα τιμολόγια, οι τιμές ζαλίζουν και κάνουν τα νοικοκυριά να ασφυκτιούν.

Το χρηματιστήριο Ενέργειας και η διασυνδεσιμότητα των δικτύων, που θα άνοιγαν τάχα την «κλειστή» ελληνική αγορά προς όφελος των νοικοκυριών, αποδείχτηκε χρυσωρυχείο για εταιρείες παραγωγούς και παρόχους, κόλαφος όμως για τις λαϊκές οικογένειες.

Οι πολυδιαφημισμένες ΑΠΕ, που θα έριχναν τάχα τις τιμές, αντικαθιστώντας το ακριβότερο φυσικό αέριο, έκαναν ...μια τρύπα στο νερό, παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας έχουν ήδη κυριαρχήσει στο μείγμα της ηλεκτροπαραγωγής.

Το ακριβότερο LNG που εισάγεται από τις ΗΠΑ, η απολιγνιτοποίηση προς όφελος των ΑΠΕτζήδων και οι κυρώσεις στη Ρωσία, εξαιτίας της σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ, που στηρίζουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, έχουν οδηγήσει σε ακριβότερο ρεύμα, συμπαρασύροντας προς τα πάνω και τις τιμές βασικών αγαθών.

Αυτές είναι οι αιτίες της ακριβής Ενέργειας, που κρύβουν με τους ψευτοκαβγάδες τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι. Κι αυτές οι αιτίες δεν πρόκειται να εκλείψουν στις 10 του Ιούνη, αλλά θα οξύνονται και θα τροφοδοτούν νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς.

Γι' αυτό, το πραγματικό δίλημμα μπροστά στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής είναι: Θα δώσει με την ψήφο του το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση, στην ΕΕ και στα άλλα κόμματα να τον κοροϊδεύουν με πράσινες, κίτρινες, κόκκινες και μπλε ανατιμήσεις, την ώρα που τα μονοπώλια της Ενέργειας κάνουν πάρτι κερδοφορίας στις πλάτες του;

`Η θα τους επιστρέψει την κοροϊδία και θα τους ...αλλάξει τα φώτα, στέλνοντας μήνυμα με πιο δυνατό ΚΚΕ πως δεν ανέχεται να πληρώνει άλλο την Ενέργεια - εμπόρευμα για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων;


RIZOSPASTIS

RIZOSPASTIS

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ θα κάνει κρότο, θα ακουστεί και στο Μαξίμου και στις Βρυξέλλες

Πλήθος κόσμου το περασμένο Σάββατο έστειλε μήνυμα για πιο ισχυρό ΚΚΕ


ΣΕΛ.  16   -   18

Μάθε πού ψηφίζεις

Οσοι ζήτησαν να ψηφίσουν ως ετεροδημότες (ή να διαγραφούν από ετεροδημότες) και όσοι είχαν κάνει εκλογική μεταδημότευση στις προηγούμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να επιβεβαιώσουν εγκαίρως πού ψηφίζουν, στην ιστοσελίδα https://mpp.ypes.gov.gr του υπουργείου Εσωτερικών.



ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ως εδώ με τα παιχνίδια της κυβέρνησης στην πλάτη των μικρών ασθενών

Μαζική κινητοποίηση χτες με αιχμή τα χειρουργεία, που έχουν φρακάρει λόγω έλλειψης προσωπικού


ΣΕΛ.  23
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ
Εκπαιδευτής F-16 στην Ουκρανία και «αλλαγή βάρδιας» στην Ερυθρά

ΣΕΛ.  14
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αποχαιρετά τον παλαίμαχο δημοσιογράφο και συνδικαλιστή Μανώλη Μαθιουδάκη

ΣΕΛ.  19
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Δεκάδες κρούσματα γαστρεντερίτιδας από σαλμονέλα στο δίκτυο νερού

Να παρθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, ζητάει το ΚΚΕ


ΣΕΛ.  30

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ