Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Ιούνη 2024 - αριθ. φύλλου: 14520

Το ΚΚΕ πιο δυνατό για την οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της αντεπίθεσης για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής!

Το κρίσιμο είναι η επόμενη μέρα. Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο, και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική - λαϊκή πάλη

  • Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που υλοποιεί σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, τα αστικά κόμματα που κινούνται στην ίδια γενική πολιτική γραμμή σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.
  • Ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό, όμως σήμερα υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη μέρα - και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται - να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής.
  • Η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση, απαξίωσης απέναντι στο αστικό πολιτικό σύστημα και στα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το Ευρωκοινοβούλιο.
  • Ζητούμενο είναι αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή στο κίνημα, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να συναντηθεί με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ.
  • Η ΕΕ δεν είναι τόσο παντοδύναμη όσο φαίνεται. Οι λαοί οφείλουν και πρέπει να επαγρυπνούν, να πιστέψουν στη δύναμή τους. Το ΚΚΕ θα σηκώσει το βάρος της ευθύνης στη δική μας χώρα, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην ανασύνταξη του ευρωπαϊκού και διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.
  • Ο ελληνικός λαός, όλοι οι λαοί της Ευρώπης δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα.

ΣΕΛ.  11   -   13

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Το μήνυμα

Η κυβέρνηση «διάβασε» το μήνυμα της κάλπης των ευρωεκλογών... «Θα προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές, δεν θα πατήσουμε φρένο, θα πατήσουμε γκάζι», είπε ο πρωθυπουργός στη χτεσινή συνέντευξή του, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που καταδικάστηκε μαζικά στην κάλπη!

Μιλάμε για τέτοια ξεδιάντροπη παραποίηση της ψήφου του λαού, που έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι αυτό που αποδοκιμάστηκε δεν είναι το αντεργατικό - αντιλαϊκό ντελίριο της κυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά το γεγονός ότι ...κάποιοι από την κυβέρνηση υλοποιούσαν με αλαζονεία αυτήν την άγρια πολιτική! Γι' αυτό προανήγγειλε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, πιστεύοντας ότι έτσι θα «μαζέψει» τη λαϊκή αγανάκτηση. Κούνια που τον κούναγε...

Δεν παρέλειψε βέβαια να καθησυχάσει και τους άμεσα ενδιαφερόμενους, το κεφάλαιο και τους διεθνείς συμμάχους του, ότι η κυβέρνηση «έχει ισχυρή πλειοψηφία και ισχυρή εντολή» και ότι τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει να είναι ένας πρωθυπουργός «που στο τέλος της τετραετίας θα έχει κάνει απλή διαχείριση». Υπερασπίστηκε, δηλαδή, τη μέχρι τώρα πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και την κλιμάκωσή της, που θεωρείται δεδομένη και μάλιστα χωρίς καθυστέρηση.

Το μήνυμα της κάλπης το «διάβασαν» και τα άλλα κόμματα, ειδικά αυτά της σοσιαλδημοκρατίας - ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη Νέα Αριστερά. Βλέποντας τη λαϊκή δυσαρέσκεια να μεγαλώνει για την πολιτική που και οι ίδιοι στήριξαν, τρέχουν και δεν φτάνουν στην προσπάθεια να διαμορφωθεί ένας ισχυρός σοσιαλδημοκρατικός - «κεντροαριστερός» πόλος απέναντι στον «κεντροδεξιό» της ΝΔ.

Με ποιον στόχο; Να συνεχίζεται η συναίνεση σε στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και της κυβέρνησης (δημοσιονομική πολιτική, Ταμείο Ανάπτυξης, πολεμική εμπλοκή κ.ά.) και ταυτόχρονα να εγκλωβίζεται η λαϊκή δυσαρέσκεια, ώστε αυτός ο πόλος να εξελιχθεί προοπτικά σε εναλλακτική του κεφαλαίου για τη διακυβέρνηση.

Και αντίστροφα, να ανακοπεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, που εκφράστηκε έως ένα βαθμό με τις μεγάλες εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος. Γι' αυτό άλλωστε, οι ίδιες δυνάμεις συστήνουν στον λαό να κάνει ...υπομονή μέχρι τις επόμενες εκλογές! Κάτι σαν το «θα λογαριαστούμε μετά» του ΣΥΡΙΖΑ, με ορίζοντα την επόμενη κάλπη.

Και μέχρι τότε, αλισβερίσι στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο, με στόχο να αναπαλαιώσουν φθαρμένες αυταπάτες και ψευδαισθήσεις, ότι μπορεί να υπάρξει διακυβέρνηση που θα εξασφαλίζει ταυτόχρονα τα κέρδη για το κεφάλαιο και την ευημερία για τον λαό!

Μέσα στο μετεκλογικό ζοφερό σκηνικό, όπου η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης θα συνεχίζεται από την κυβέρνηση με τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων, η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα για τον λαό!

Οπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, παρά τον πολιτικό συσχετισμό που παραμένει αρνητικός για τον λαό, «σήμερα υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη μέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της αντεπίθεσης, της ανατροπής»!

Τώρα είναι η ώρα να γίνει το επόμενο βήμα: Να συναντηθεί ακόμα περισσότερο η δυσαρέσκεια για την αντιλαϊκή πολιτική και τα κόμματά της με την ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ, να δυναμώσει η συμπόρευση στους καθημερινούς αγώνες. Εκεί βρίσκεται η πραγματική ελπίδα και η διέξοδος για τον λαό.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ακάθεκτη για την υλοποίηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων

ΚΚΕ: Δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν τη λαϊκή καταδίκη


ΣΕΛ.  5
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Γεμάτη η ατζέντα των μνημονίων διαρκείας και της πολεμικής οικονομίας

ΣΕΛ.  3
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Χιλιάδες Ελληνες μετανάστες στήριξαν το ΚΚΕ

Στη 2η θέση σε Γερμανία, Καναδά, Αυστραλία, Εσθονία, Λιθουανία


ΣΕΛ.  10
ΛΑΡΚΟ
Ξεσηκωμός για τη νέα κάθοδο στην Αθήνα την Τρίτη 18 Ιούνη

ΣΕΛ.  9
ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ
Καμίνια χώροι δουλειάς και σχολεία

ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ