INTIME NEWS |
INTIME NEWS |
Eurokinissi |
Με μια κούφια διακήρυξη 527 λέξεων και 8 τόνους τρόφιμα, ο «ανθρωπισμός» της κυβέρνησης «χτύπησε ταβάνι» μπροστά στη νέα κλιμάκωση της γενοκτονίας του Παλαιστινιακού λαού. Δεν είναι μόνο υποκριτές. Προκαλούν ανοιχτά τον ελληνικό λαό.
Ο,τι κι αν κάνουν, ό,τι και αν πουν, ο ελληνικός λαός, που στέκεται από την πρώτη στιγμή στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, στο πλευρό των Παλαιστινίων, απέναντι στο κράτος - δολοφόνο και τους συμμάχους του, έχει κάνει τον καταλογισμό. Εχει γράψει και δεν ξεγράφει:
«Θεμέλιο» όλων αυτών είναι η επέκταση των οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις αστικές τάξεις Ελλάδας - Ισραήλ, στο πλαίσιο των ευρύτερων ευρωατλαντικών σχεδιασμών για το πέρασμα ενεργειακών και εμπορικών δρόμων από τη Μ. Ανατολή και την εκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών της περιοχής, στον ανταγωνισμό με τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Σ' αυτό το παζάρι και τις αντιθέσεις εντάσσονται και οι όποιες «διαφοροποιήσεις» μιας σειράς ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στις ΗΠΑ και το Ισραήλ για το νέο σχέδιο κατάληψης της Γάζας. Καμία αφετηρία «ανθρωπισμού» και διεθνούς δικαίου δεν έχουν, κανένα «φρένο» δεν βάζουν στη βαρβαρότητα του κράτους - τρομοκράτη.
Ο αγώνας που δίνουν ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί στο πλευρό των Παλαιστινίων, έχει απέναντι τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που ξεπλένουν το Ισραήλ και τους συμμάχους του, βαθαίνουν την εμπλοκή στον πόλεμο και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που απειλούν με ανάφλεξη όλη την περιοχή.
Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους συμμάχους της, που παίζουν τα βρώμικα παιχνίδια τους στις πλάτες του παλαιστινιακού λαού! Από τον Βόλο σήμερα, από τον Πειραιά αύριο και απ' όλη την Ελλάδα, τώρα είναι ώρα να ακουστεί πιο δυνατά το σύνθημα: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη! Καμία εμπλοκή στη σφαγή, καμία οικονομική, πολιτική, στρατιωτική συνεργασία και στήριξη στο κράτος - δολοφόνο Ισραήλ».
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
Στα σκαριά νέα συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ με τη συμμετοχή και των ΗΠΑ