Σελ. /20
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Δευτέρα 10 Ιούνη 2024 - αριθ. φύλλου: 14518

Ελπιδοφόρα σημαντική άνοδος για το ΚΚΕ! Με νέες δυνάμεις στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης

Τρίτη δύναμη ξανά στην Αττική, με μεγάλη άνοδο και διψήφια ποσοστά. Ανοδος σε όλες τις περιοχές της χώρας.

  • Δ. Κουτσούμπας: Αποδεικνύεται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ εκφράζει πιο σταθερούς δεσμούς, που έχουν διαμορφωθεί και έχουν δοκιμαστεί σε σημαντικούς αγώνες.
  • Επιβεβαιώνονται κάποιες θετικές διεργασίες που συντελούνται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και που εκφράστηκαν και στις βουλευτικές εκλογές και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.
  • Σταθεροποιείται και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, προχωρούν ο απεγκλωβισμός εργατικών - λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ.
  • Ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό, όμως υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη μέρα να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής - λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης, ανατροπής.
  • Η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του, όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της.
  • Ζητούμενο είναι αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή τους μέσα στο κίνημα.
  • Η ΕΕ δεν είναι τόσο παντοδύναμη όσο φαίνεται. Ο ελληνικός λαός, οι λαοί όλης της Ευρώπης δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη ακόμα.

Τα αποτελέσματα στον πίνακα είναι χωρίς την πλήρη ενσωμάτωση της επιστολικής ψήφου. Η καταμέτρηση συνεχιζόταν, με την εκτίμηση ότι θα έκρινε και την 4η θέση.



ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΙΣΡΑΗΛ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ
Σφαγή εκατοντάδων Παλαιστινίων από το Ισραήλ

ΣΕΛ.  19
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
«Πέταξε» πάλι στο χρυσό με ρεκόρ ο Μίλτος Τεντόγλου

ΣΕΛ.  19
ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Παραίτηση Μακρόν και εκλογές στη Γαλλία

ΣΕΛ.  16

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ